Danes smo napovedali, da bodo Domžalčani popoldne predstavili še enega povratnika in sicer Lucasa Horvata. To se je tudi zgodilo, argentinski Slovenec je z vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije sklenil enoinpolletno pogodbo.


“Občutki so zelo dobri, saj sem v Domžalah doživel najlepše trenutke v karieri. Želim pomagati ekipi, zato že komaj čakam treninge in da se čim prej vklopim v ekipo. Dal bom vse od sebe, da dosežemo zastavljene cilje,” je za spletno stran domžalskega kluba uvodoma dejal 29-letni nogometaš, ki bo v nadaljevanju sezone še povečal konkurenco na sredini igrišča, kjer lahko Luka Elsner izbira med bogato zasedbo. Nekdanji član Factorja, Drave in Interblocka se v Domžale, kjer je pred odhodom v Azerbajdžan igral sezono in pol, vrača po treh letih igranja za FC Baku, s katerim je konec minulega leta zaradi finančnih težav kluba prekinil pogodbo. Sedaj bo znova združil moči z Juninhem, s katerim sta skupaj igrala v Domžalah in Bakuju, v slačilnici rumeno-modrih pa bo pozdravil še nekaj starih znancev: “Z Juninhom sva bila večino časa skupaj v Azerbajdžanu in sva zelo dobra prijatelja. Seveda se zelo dobro razumem z vsemi igralci, ki so bili že takrat v klubu, poznam pa tudi še nekaj ostalih nogometašev. S prilagajanjem ne bom imel težav in tudi s sodelovanjem z Luko Elsnerjem in Rokom Hanžičem ne. Oni so sedaj trenerji in odločajo, kaj je najboljše za ekipo. Če bom dobro pripravljen in si bom zaslužil mesto v ekipi, bom igral, če ne, pač ne bom. Takšen je nogomet. Vse bom moral dati od sebe, da jim dokažem, da sem sposoben igrati.”

Čeprav je Horvat vse od razhoda z Bakujem vadil po samostojnem programu, se zaveda, da ga čaka še precej dela, da bo ujel pripravljenost glavnine, ki je v zadnjih sedmih tednih trdo trenirala. Nogometaš, ki se je nogometa naučil pri Argentinos Juniors in River Plateju je Domžale spremljal tudi v času igranja v daljnem Azerbajdžanu: “Domžale sem spremljal tudi v Bakuju. Prihajam v ekipo, ki je na prvem mestu, kar pomeni, da je sestavljena iz kakovostnih igralcev. Hkrati to pomeni, da se dobro dela in da je klub urejen. Na podlagi objav na družbenih omrežjih je očitno, da je vzdušje v garderobi odlično. Prihajam v ekipo, ki je že izoblikovana. Zavedam se, da bom moral vložiti veliko truda, da pridem do mesta v prvi ekipi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…