Zdaj je tudi uradno, Stephen Makinwa, zastopnik Ezekiela Hentyja, je na družabnih omrežjih potrdil prestop svojega varovanca v vrste moskovske Lokomotive. Nigerijski dvojec je z brniškega letališča v rusko prestolnico odpotoval včeraj zjutraj, pred nekaj minutami pa je Henty z vodstvom Lokomotive sklenil dogovor in po podpisu pogodbe že poziral z dresom, ki ga krasi številka 45.


Iz vrst trenutno tretjeuvrščenega kluba ruskega prvenstva so sporočili, da si je Henty danes ogledal stadion in klubski muzej, srečal pa se je tudi z zaposlenimi v klubu, že v kratkem pa bo spoznal tudi nove soigralce. “Veseli smo, da lahko v svoji ekipi pozdravimo Ezekiela Hentyja. Gre za mladega in hitrega napadalca, ki lahko igra na katerikoli poziciji v napadu. Verjamemo v njegov potencial. Ezekiel prestop v Lokomotivo vidi kot korak naprej v karieri in razume, kaj pričakujemo od njega,” je za klubsko spletno stran pojasnil Kirill Kotov, športni direktor Lokomotive.

Prve vtise po prestopu k dvakratnim ruskim prvakom je strnil tudi Henty. “Vesel sem, da sem našel novo ekipo. Sem vzhičen, saj je Moskva odlično mesto, Lokomotiva pa velik klub. Vem, kaj je Lokomotiva iskala po odhodu Niasseja v Anglijo in kaj v klubu pričakujejo od mene. Čimprej se želim prilagoditi ekipi in se še pred prvo tekmo prvenstva spoznati z zahtevami in stilom igre,” je dejal nekdanji zmaj, ki naj bi se v Moskvo preselil v zameno za odškodnino v višini med pet in šest milijonov evrov.

Thank God for another great transfer… @henty10_official is officially a player of Lokomotiv Moscow

A photo posted by Makinwa Ayo (@makoz83) on

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …