V torkovem večeru smo napovedali, da se bo Ivan Firer po vsej verjetno preselil v Azijo. Rogatčan se je že nekaj dni dokazoval v Vietnamu, v dresu kluba Thanh Hoa, za katerega je v preteklosti igral tudi Nastja Čeh. 31-letni nogometaš je odigral dve tekmi, se obakrat vpisal med strelce in vodstvo lani tretjeuvrščenega kluba vietnamskega prvenstva prepričal v podpis enoletne pogodbe.


Pred nekaj minutami so prestop izkušenega napadalca potrdili tudi v celjskem prvoligašu, ki Firerja ni oviralo pri iskanju nove klubske sredine. “Ivan je prejel finančno zelo ugodno ponudbo za nadaljevanje svoje kariere. Ker naše delovanje vsekakor temelji na korektnih in poštenih odnosih, smo seveda prisluhnili tudi nogometaševi želji. Čeprav se zavedamo, da je bil pomemben člen naše zasedbe, pa mu nikakor nismo želeli onemogočiti odhoda. Verjamem, da bo v novem klubu uspešen, saj gre za pravega profesionalca, čigar odnos je bil pri nas vselej na visoki ravni. Prav vsi v nogometnem klubu Celje se mu zahvaljujemo za njegov doprinos k našim igram in mu v novem klubu želimo obilo uspehov,” se je o odhodu Firerja, jeseni s sedmimi zadetki najboljšega klubskega strelca, razgovoril celjski športni direktor Sebastjan Gobec.

Celjska legenda pa se je dotaknila tudi nadaljnjih aktivnosti v januarskem prestopnem roku. Za zdaj so grofje potrdili prestopa Damirja Hadžića in Maria Brlečića, oba sta s Celjem sklenila polletno pogodbo: “V tem trenutku se še pogovarjamo z nekaterimi nogometaši, jasno je, da iščemo tri ali štiri novince. Zavedamo se naših finančnih omejitev, tudi v prihodnje pa bomo namreč delovali preudarno in v skladu z našimi finančnimi zmožnostmi. Ker je v zimskem prestopnem roku precej težje kadrovati, saj je večina nogometašev pod pogodbami, bomo morda katero izmed prostih mest v članskem moštvu zakrpali kar z igralci iz naše mladinske vrste. Imamo namreč nekaj zelo obetavnih fantov, v katere polagamo veliko upov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…