Po seriji podaljševanj pogodb in predstavitvi novega trenerja, so v Ljubljani dočakali še prvega novinca. V skladu s pričakovanji in nekajtedenskimi napovedmi se v Stožice seli Blessing Eleke, ki je bil z dvanajstimi zadetki v dresu Gorice jeseni drugi najboljši strelec državnega prvenstva.


Hitronogi Nigerijec bo v napadu Olimpije zamenjal Andraža Šporarja, ki se je v zimskem prestopnem roku preselil v švicarski Basel. Devetnajstletni napadalec je z vodstvom vodilnega prvoligaša sklenil triinpolletno pogodbo. “Zame je prihod v Olimpijo odlična priložnost. Zelo sem vesel in rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili, da sem postal član Olimpije. Zahvalil bi se tudi Bogu, ki me spremlja na moji poti. Klub me je močno želel v svojih vrstah in to zares cenim. Prišel sem, da bi osrečil ljudi, komaj čakam, da se začne zares in zaigram pred ljubljanskimi navijači,” je Eleke dejal za klubsko spletno stran Olimpije, pri kateri bo znova združil moči z rojakom Ezekielom Hentyjem, nekdanjim soigralcem iz vrst Gorice.

O višini odškodnine za zdaj Ljubljančani še molčijo, a je več ali manj jasno, da gre za rekorden prestop znotraj slovenskega prvenstva, že nekaj časa je krožila številka z 800 tisoč evri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…