Kot smo prvi poročali že včeraj, se Mate Eterović vrača na slovenska prvoligaška igrišča. Po Mariboru, Aluminiju, Nafti, Muri in Rudarju si bo oblekel še dres Domžal, ki so ga danes predstavile kot tretjega novinca v januarskem prestopnem roku. 30-letni nogometaš je z novim klubom sklenil dveletno pogodbo.


“Zelo sem vesel, da sem prišel v Nogometni klub Domžale, ki velja za enega najbolje urejenih v Sloveniji. Zelo pomembno je, da imamo visoke ambicije. Želim upravičiti zaupanje kluba, ki mi je ponudil pogodbo in pokazati čim boljše igre. Upam, da bom tudi v novem okolju uspešen. Komaj čakam, da začnem delati,” je za klubsko spletno stran dejal izkušeni Dalmatinec, ki je z devetnajstimi zadetki v lanski sezoni osvojil naziv najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije. Eterović je po razhodu z iranskim Paykanom, za katerega je jeseni dosegel en zadetek, zadnja dva tedna treniral po individualnem programu, zato večjih težav z lovljenjem pripravljenosti ne pričakuje: “Za menoj sta dva tedna individualnih treningov in pričakujem, da bom v desetih dneh že ujel pripravljenost soigralcev. Fante dobro poznam, enako velja tudi za okolje, tako da prav veliko časa za prilagoditev ne bom potreboval.”

Prihoda novega napadalca se je razveselil tudi športni direktor Matej Oražem: “Po prodaji Joshue Parkerja v Crveno Zvezdo smo iskali igralca, ki bo prevzel velik del bremena v fazi napada. Mate ima z igranjem v slovenski ligi ogromno izkušenj, kar nam bo zelo koristilo, saj bomo na prvenstvenih tekmah potrebovali takojšen učinek, če želimo ostati na vrhu. Mate dobro ve, kaj ga čaka v Domžalah in v Sloveniji. Na naših igriščih se odlično znajde, še bolj pomembno pa je, da si je želel priti v NK Domžale. Igranje za vodilno moštvo lige mu predstavlja dodaten izziv, zato k nam prihaja zelo motiviran.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…