Že včeraj smo kot prvi razkrili, da bo v Celju spomladi igral tudi hrvaški napadalec Ivan Lendrić. Prestop nekdanjega upa splitskega Hajduka so pred nekaj minutami potrdili tudi v celjskem prvoligašu, vodstvo katerega je s 23-letnim nogometašem sklenili dveinpolletno pogodbo.


“Lepo je biti v Celju, v klubu, ki ima zdrave temelje in prave tekmovalne ambicije. Za prihod sem se odločil, ker si želim napredovati. Prepoznal sem projekt, ki ga gradijo tukaj, poleg tega pa me je vodstvo kluba navdušilo z njihovim pristopom in odkritimi nameni. Moštvo igra tudi izrazito napadalen nogomet, kar je bil še eden izmed razlogov za odločitev. Dal bom vse od sebe, da tukaj naredim korak ali dva naprej v moji karieri,” je dejala najnovejša pridobitev čete trenerja Simona Rožmana. Lendrić je po Japoncu Yutu Kobu še drugi januarski novinec pri grofih, ki so sicer v zimskem prestopnem največ pozornosti namenili prav iskanju napadalca. Nekdanji član Hajduka, kjer ni nikoli uspel uresničiti pričakovanj, se je doslej najbolj izkazal pri mostarskem Zrinjskem, v dresu katerega je bil v sezoni 2010/11 s 16 zadetki tudi prvi strelec državnega prvenstva. V zadnjih sezonah je zamenjal precej klubov, igral je za belgijski Zulte Waregem, zagrebško Lokomotivo, avstrijski Kapfenberg in nazadnje še za italijanski Süd Tirol, za katerega je jeseni na 14 tekmah dosegel štiri zadetke.

Lendrić se je sicer danes z ekipo že odpravil na priprave v Novigrad, kjer bodo Celjani trenirali pet dni. Tam bodo Celjani odigrali tudi dve tekmi, v četrtek se bodo pomerili z Osijekom, dva dni kasneje še s Krškim.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…