Naslednik Darko Milanič na klopi Maribora je po včerajšnji tiskovni konferenci športnega direktorja Zlatka Zahoviča pričakovano tuji strokovnjak. Na trenerski stolček Maribora bo namreč sedel hrvaški strateg Ante Čačić. 59-letni Zagrebčan je bil v družbi Zlatka Zahoviča nekaj po 13. uri predstavljen kot nov trener državnih in pokalnih prvakov.


Čačić je bil nazadnje trener Radnika Sesvete, sicer ene od partnerskih ekip zagrebškega Dinama, ki ga je sicer vodil pred Radnikom, ki je v minuli sezoni nastopal v 2. HNL. Kot že omenjeno je bil Čačić pred tem trener Dinama, s katerim je v sezoni 2011/12 osvojil dvojno krono, poleti pa ga je potem, ko je v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov izločil ravno Maribor, uspel pripeljati tudi med evropsko elito, kjer pa v skupini z PSG-jem, Portom in kijevskim Dinamom ni bil sposoben pripraviti presenečenja. Klub je zapustil konec novembra, ko ga je vodstvo po neprepričljivih predstavah in porazu z Zagrebom razrešilo dolžnosti.

Novi trener Maribora je v dosedanji trenerski karieri, ki traja že več kot četrt stoletja, vodil številne hrvaške prvoligaše, Zadar, Osijek, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Croatio Sesvete in Lokomotivo. Bil pa je tudi pomočnik selektorja pri mladi hrvaški izbrani vrsti ter članski reprezentanci Libije. Velja za strogega in zahtevnega trenerja, ki ima rad red in disciplino, ter stratega, ki zelo rad rotira nogometaše in nima standardne enajsterice.

[author ]NK Maribor[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…