Celjani so še četrtič v letošnji sezoni po obračunu z Radomljani vknjižili tri točke. Vseeno pa je bila odločitev tokrat precej tesnejša, saj so se uporni in neobremenjeni Radomljani niso predali vse do zadnjih minut. Četa trenerja Dejana Djuranovića je z zadetkoma Igorja Barukčića dvakrat izenačila. Grofje so dvakrat povedli z zadetkoma znova odličnega Benjamina Verbiča, odločitev o zmagovalcu pa je pripadla Danijelu Miškiću, ki je zadel že na zadnji medsebojni tekmi v Domžalah. Ekipi sta tekmo končali z možema manj, pri Radomljanih je bil izključen Marko Perković, domači pa so predčasno ostali brez Ramona Sorie. Celjani so z zmago poskrbeli, da se Mariborčani novega naslova državnih prvakov danes še ne bodo mogli veseliti.


Po uvodnem tipanju so do prvega strela v osmi minuti prišli Radomljani, Kotnik pa po mlačnem strelu Stoiljkovića ni imel težav. Grofje so odgovorili že minuto kasneje, ko je po predložku Vidmajerja z glavo nevarno sprožil Bajde, a se je gostujoči vratar Stergulc izkazal z odlično obrambo in žogo izbil preko gola, po kotu pa je Vidmajer odbitek poslal mimo desne vratnice. V 17. oziroma 18. minuti sta sledila še poizkusa Lendrića, ki pa je obakrat zgrešil okvir gostujočih vrat. V 21. minuti je bil zato precej natančnejši Verbič. Radomljani so krenili v protinapad, a je Vrhunc zapravil žogo, le nekaj sekund kasneje pa je Verbič z natančnim strelom z 20 metrov zadel v spodnji levi kot gostujočega gola in Celje povedel v vodstvo. Domači napadi so se nadaljevali, najprej je po predložku Jakolića žogo zgrešil Sunny, minuto ali dve zatem pa je Bajde lepo preigraval na desni strani kazenskega prostora, vendar z nepotrebno podajo do Lendrića zapravil obetavno akcijo. Celjani so gostom puščali precej prostora, a Radomljani tega niso znali najbolje izkoristiti. Po napaki domače obrambe se je v 27. minuti v priložnosti znašel Vrhunc, a slabo zadel žogo in ta je zletela daleč mimo celjskih vrat. Po nekaj mirnejših minutah so si prvo priložnost znova pripravili domači. Vidmajer je v kazenskem prostoru zaposlil Verbiča, ki pa je s strelom po tleh meril mimo desne vratnice, medtem ko je minuto kasneje Bajde z desne strani kazenskega prostora meril v naročje vratarja Stergulca. Gostje so bili najnevarnejši v 41. minuti, ko je dvakrat sprožil Đurković. Precej nevarnejši je bil prvi strel, ko je napadalec sprožil z desne, žoga je zadela enega od domačih branilcev, kljub temu pa končala v naročju vratarja Kotnika.

Celjani so bolje krenili tudi v drugi polčas, vendar je Lendrić še enkrat več zapravil ugodno pozicijo in z leve strani kazenskega prostora sprožil mimo vrat. Celjani so bili za zapravljene priložnosti kaznovani v 55. minuti, ko so domači branilci, po kotu z desne strani, pozabili na Barukčića, ki je po strelu z glavo poravnal izid in zadel še drugič v zadnjih treh tekmah. Kljub vsemu pa so se Celjani hitro prebudili, saj je Verbič v 59. minuti s slalomom med radomeljskimi branilci in potem ko je z 12 metrov sprožil v desni kot gostujočih vrat, Celje z drugim zadetkom na tekmi znova povedel v vodstvo. Gostje so od 66. minute, potem ko si je Perković v razmaku treh minut prislužil dva rumena kartona, nadaljevali z igralcem manj, kljub vsemu pa so v uvodu 74. minuti znova izenačili. Še drugega zadetka na tekmi se je veselil Barukčić, danes tudi kapetan Radomelj, ki je izkoristil prosti strel in napako mladega Šporna. V 76. minuti so z igralcem manj ostali tudi Celjani, saj je Soria kot zadnji mož celjske obrambe na nedovoljen način zaustavil prodirajočega Vuka in si prislužil predčasno pot pod prho. Če je bil Šporn eden od osrednjih krivcev za drugo izenačenje Radomelj, se je mladi vezist v 78. minuti odkupil z asistenco za zadetek Miškića, ki je na bližnji vratnici žogo preusmeril za hrbet nemočnega vratarja Stergulca in domače znova povedel v vodstvo. Miškić je tri minute zatem poizkusil še z močnim strelom s 14 metrov, a tokrat meril preko gola, nekaj sekund kasneje pa je atraktivno sprožil še Jeslinek, a tudi on meril nenatančno. To pa je bila tudi zadnje omembe vredna akcija v tokratni tekmi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…