Namigovanja o nepravilnosti in nameščanju izida tekme med Mariborom in Club Bruggejem, ki so ga po preobratu s 4:3 dobili Belgijci, so dobila svoj konec. Evropska nogometna zveza je ovrgla vse obtožbe na račun mariborskega kluba.


UEFA je na naslov mariborskega prvoligaša poslala dopis, ki si ga lahko preberete tukaj, v katerem je krovna zveza uradno potrdila, da v povezavi s tekmo med Mariborom in Club Bruggom leta 2011 ni bilo ugotovljenih nobenih nepravilnosti! Kot so še zapisali na uradni strani mariborskega kluba, so po ogledu posnetka oddaje takoj krenili v akcijo. Pravna služba kluba se je med drugim pozanimala tudi pri Evropski nogometni zvezi, kamor so poslali dopis s prošnjo po pojasnilu. Predstavniki krovne evropske nogometne organizacije so temeljito raziskali primer, opravili analizo trga športnih stav in potrdili, da ni šlo za nobeno manipulacijo. V dopisu je UEFA zapisala naslednje: “Obveščamo vas, da v povezavi s tekmo ni bil sprožen noben disciplinski postopek. Analiza trga športnih stav ni pokazala nobenih znakov nepravilnosti, ne pri stavah pred tekmo in ne pri stavah v živo med tekmo. Zato ta tekma ni bila in ni predmet manipulacij zaradi športnih stav.”

Kot so še zapisali na strani enajstkratnih prvakov Slovenije, bitka še ni zaključena, saj se bo ta nadaljevala še proti osebam, ki so skušale oblatiti ime kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…