Sašo Udovič se je ob 12. uri v tiskovnem središču stadionu v Stožicah predstavil kot novi športni direktor Olimpije. Nekdanjega reprezentanta čaka v ljubljanskem prvoligašu veliko dela, saj Olimpija na odmor odhaja kot šestouvrščeno moštvo Prve Lige Telekom Slovenije.


Udovič ne bo posegal po revolucionarnih metodah, se pa 22-letni Ljubljančan zaveda, da ga čaka predvsem veliko dela, pogovorov in medsebojne komunikacije, dotaknil pa se je tudi cilje za spomladanski del sezone: “Nerad ocenjujem delo predhodnikov, mi pa kot Ljubljančanu in nekdanjemu nogometašu Olimpije ni vseeno kako Olimpija izgleda in kako igra. Olimpija je klub, ki je ima za sabo nek kult, tradicijo ter ime in ugled, predvsem pa tisoče navijačev. Sedanja ekipa je vredna veliko več in trenutno stanje na lestvici ni realni pokazatelj stanja. Kar se bo dogajalo v prestopnem roku in naslednjih mesecih, pa je stvar vizije, strokovnih prijemov in pogovora. Želimo igrati čimbolje, dobiti čimveč tekem, čaka nas še Pokal Slovenije, ki je velika priložnost tudi za preboj v evropska tekmovanja, v ligi pa se želimo po dvigniti višje po lestvici.”

Udovič o prestopnem roku in trgovanju z nogometaši ni želel veliko razpredati, beseda pa je nanesla tudi na to, ali lahko v dresu Olimpije spomladi pričakujemo tudi kakšnega nogometaša novomeške Krke, kjer je novi športni direktor Olimpije služboval še pred nekaj dnevi, a s konkretnimi imeni ni žele postreči. Še enkrat je poudaril, da revolucionarnih potez ne bo, saj se zaveda, da je možno uspešno zgodbo zgraditi le na dolge proge: “Čez noč se v igralskem kadru ne da veliko menjati, jaz sem bil vedno timski delavec, nogomet sem igral na dolge proge. Spomlad nam bo dala odgovore, kdo je pravi za Olimpijo in kdo ni, kje so minusi in plusi. V teh nekaj mesecih se bo ustvarila prava vizija, kako mora Olimpija igrat, da bo Olimpija igrala dober, všečen in hiter nogomet, ki bo pritegnil tudi večje število ljudi.”

Član zlate generacije, ki je zaigral tudi na evropskem in svetovnem prvenstvu, se je v odgovoru na eno od vprašanj dotaknil tudi odnosa s športnim direktorjem Maribora, Zlatkom Zahovičem: “Z Zahovičem sva že od nekdaj v dobrih odnosih. Dobro desetletje sva bila reprezentančna soigralca, imela sva korekten odnos na in ob igrišču, tudi po koncu igralskih karier, ko sva nastopila svoje funkcije. Zato ne vidim ovir, da ne bi ostala v korektnem odnosu še naprej. Spoštujem mariborsko zgodbo, sem pa v službi Olimpije in bom naredil vse kar je v moji moči, da bo Olimpijo postala močnejša.”

Novega športnega direktorja Olimpije čaka v prihodnjih tednih precej dela, nogometaši bodo ta teden zaključili s treningi v letošnjem letu in se ponovno zbrali 10. januarja prihodnje leto, za upravo kluba pa se pravo dela šele začenja. Bo Udovič Olimpijo uspel dvigniti? Predvsem pa, ali bo s svojim delom posredno poskrbel tudi za dvig obiska tekem v Stožicah?

Posnetek celotne novinarske konference ob predstavitvi Saše Udoviča

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …