Velenjčani so četrtek izkoristili za gostovanje v Vidmu. Rudar se je na osrednjem igrišču stadiona Friuli pomeril z Udinesejem in doživel visok poraz.


Italijanski prvoligaš je v mrežo knapov pospravil kar šest zadetkov, pet v drugem polčasu, a je potrebno dodati, da je velenjski strateg Vanja Radinović doma pustil večino najmočnejših adutov, tudi prva strelca Johna Maryja in Dominika Glavino, v zeleno-črni opravi pa je zaigralo tudi nekaj igralcev na preizkušnji.

Gostitelji so z golom Thereauja dobili prvi polčas, v nadaljevanju pa je bil najprej uspešen Ewandro, dvakrat pa sta bila natančna Matos in Lucas Evangelista.

UDINESE – RUDAR VELENJE 6:0
Thereau (22′), Ewandro (51′), Matos (57′, 79′), Lucas Evangelista (81′, 85′)
Udinese: Karnezis, Widmer, Danilo, Felipe, Ali Adnan, Badu, Kums, Jankto, De Paul, Perica, Thereau. Drugi polčas: Scuffet, Gabriel Silva, Heurtaux, Angella, Samir, Balic, Hallfredsson, Lucas Evangelista, Ewandro, Zapata, Matos. Trener: Luigi Delneri
Rudar: Bojan Petrović, Topalović, Grujičić, Božidar Petrović, Garić, Grgić, Tolimir, Pišek, Markovski, Dodlek, Bokalić. Igrali so še: Malnar, Vašl, Ezekiel, Kenan. Trener: Vanja Radinović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…