Že nekaj mesecev se vleče saga prevzema FC Olimpija in dogovarjanje med aktualnim predsednikom Milanom Mandarićem in do nedavno bodočim (za to sedaj ne obstaja več niti 1% možnosti) Gabrielom Nardinom. Mandarić ni dobil nakazanega niti evra, Nardin ponaredil dokumente!


V NK Olimpija Ljubljana so objavili uradno sporočilo za javnost v zvezi s prevzemom kluba. Stiki med Olimpijo in Nardinom so prekinjeni, Ljubljančani pa so italijanskega poslovneža označili za goljufa!

Ponaredil naj bi dokument “Bank Capability Letter”, ki naj bi izkazoval finančno sposobnost podjetja GN Futures Malta Ltd., ki je v lasti Gabriela Nardina. S podjetjem ima Mandarić podpisano notarsko overjeno pogodbo, a ker se Nardin ni držal rokov plačila, je seveda pogodba nična.

Dr. Boštjan Aver, svetovalec za finance v FC Olimpija, je pripravil naslednje pojasnilo:

»V nogometnem klubu Olimpija smo se v preteklih mesecih pogovarjali z več osebami, ki so izkazale svoj interes za naložbe v nogometni klub Olimpija in tudi sam nakup družbe FC Olimpija d.o.o.. Ena izmed teh je bil tudi italijanski poslovnež Gabriele Nardin. Z njegovo družbo GN Futures Malta Limited je bila junija 2019 tudi sklenjena notarsko overjena kupoprodajna pogodba, v kateri je bilo predvideno plačilo polovice kupnine za poslovni delež v FC Olimpija d.o.o. najkasneje do 12.7. 2019, ostala polovica kupnine pa najkasneje do 10. 9. 2019.

Kupec Gabriele Nardin je imel pred sklenitvijo pogodbe neomejene možnosti v celoti proučiti vso poslovno in finančno dokumentacijo in poslovanje FC Olimpija, vse veljavne akte družbe in ostale dokumente, povezane z delovanjem FC Olimpija. Pred sklenitvijo predmetne pogodbe je Gabriele Nardin med drugim dokazoval svojo resnost namere z izročenim »Bank Capability Letter« tuje banke, s katerim je banka potrjevala finančno sposobnost njegove GN Futures Malta Ltd., kar se je kasneje izkazalo za zelo dvomljivo banko in zelo sporno dokazilo.

Nasprotno temu, kar je bilo zapisano v notarski pogodbi, Gabriele Nardin ni poravnal prve polovice kupnine za FC Olimpija ne do 12. 7. 2019 ne do začetka avgusta 2019, saj so mu vodilni v klubu dali precej dodatnega časa za poravnavo tudi manjšega zneska od prvotno dogovorjenega v pogodbi – predlagali smo mu celo, da svojo resnost izkaže z vsaj 5-odstotnim plačilom dogovorjene kupnine. Ker Gabriele Nardin ni niti v podaljšanem roku nakazal večinskemu lastniku FC Olimpija niti enega samega evra in zaradi nerazumljivega nenehnega zavlačevanja z njegove strani, zaradi neizpolnjenih obljub in zaradi neposlovnega vedenja, smo naložili tudi drugim preverjanje potrdila tuje banke glede finančne sposobnosti GN Futures Malta Ltd., ki ga je gospod Nardin predhodno poslal, in skupaj ugotovili, da je njegova verodostojnost zelo vprašljiva. Ker po ugotovitvah strokovnjakov za forenziko obstaja velika verjetnost, da gre za ponarejeni dokument, je predsednik Milan Mandarić naložil, da se nemudoma prekinejo vsi pogovori z Nardinom.

Kar se je potem dogajalo, vključno z nekakšno Nardinovo naknadno ponudbo, ki jo je po elektronski pošti posredoval odvetniški pisarni, v kateri niti ne omenja več denarnega nadomestila za prevzem Olimpije, ni bilo več predmet zanimanja NK Olimpija, zato tega ne bomo niti komentirali.

Zaradi vsega navedenega je jasno, da so izjave gospoda Nardina za slovenske medije povsem neprimerne in zavajajoče. Dejstvo je namreč, da g. Nardin ni izpolnil nič od tega, kar je bilo dogovorjeno in podpisano, da smo imeli v Olimpiji imeli več kot dovolj razumevanja in potrpljenja zanj, da v času, ko so potekali pogovori o prevzemu Olimpije, ni pokazal niti enega dokaza, da je resen kupec, in je s svojim delovanjem v Sloveniji povzročal samo nepotrebne stroške in zgubo časa. Zato je bila odločitev predsednika NK Olimpija, da z njim prekine komunikacijo, povsem logična.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od PV
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…