Obračun Domžal in Zavrča je še tretjič zapored pripadel Haložanom. Učinkoviti Zavrčani so v domžalskem Športnem parku trikrat zatresli domačo mrežo, medtem ko so Domžalčani zapravili kar nekaj zrelih priložnosti in še osmič v sezoni ostali praznih rok. Gostje so povedli z zadetkom Polića, a so domači preko Morela izenačili sredi prvega polčasa. Sledil je hiter odgovor gostov, ki so po dveh zadetkih Kelenca na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov, četa domačega trenerja Elsnerja pa kljub dejstvu, da je Zavrč od 65. minute igral brez izključenega Muminovića, kaj več od znižanja zaostanka, zadel je Podlogar, ni uspelo.


Tekmeca sta v srečanje krenila izjemno poletno, Domžalčani pa so nevarno zapretili že v uvodni minuti. Po podaji Črnica je s 25 metrov sprožil Morel, žoga pa je za las švignila mimo desne vratnice. Gostje so prvič poizkusili v četrti minuti, ko pa je Matjašič po prodoru Kelenca z glavo slabo zaključil. Dve minuti zatem se je zatresla završka mreža, a je sodnik Ponis zaradi prepovedanega položaja razveljavil zadetek Vuka. Kljub vsemu pa maloštevilni gledalci v domžalskem Športnem parku niso dolgo čakali na spremembno izida. V osmi minuti je po desni strani prodrl Matjašič in podal pred gol Domžal, kjer je Vidmar žogo odbil, a le do Polića, od katerega se je žoga odbila v domačo mrežo. Dve minuti kasneje je za goste neuspešno meril še Cvek, Domžale pa so do izenačenje prišle v 22. minuti, ko je Morel izkoristil globinsko podajo Zec in potem, ko se je žoga odbila od enega branilec Zavrča osamljen pred vratarjem Petrovićem izenačil na 1:1. Haložani pa so hitro odgovorili in to z dvema zadetkoma. V 24. minuti je Kelenc močno sprožil z dobrih 23 metrov, Vidmar se je žoge sicer dotaknil, a je bil strel premočan, da bi jo spravil izven okvirja svojih vrat. Tri minute zatem je sledil nov udarec Kelenca. Po desni strani je krenil Matjašič, v gneči pred golom Domžal pa se je najbolje znašel prav Kelenc in svoje moštvo povedel v prednost dveh zadetkov. Domžalčani so se po treh strelih Zavrča znašli v globokem zaostanku, a se domača četa ni predala. V 33. minuti je po predložku Skubica s škarjicami poizkusil Črnic, a je bil gostujoči vratar Petrović dobro postavljen. Dve minuti kasneje je dlani Vidmarja ogrel še Antić. Do odhoda na odmor so dvakrat zapretili še Domžalčani. V 39. minuti je s precejšnje razdalje sprožil Zec, a tudi on meril v naročje Petrovića, minuto kasneje pa je Morel z vrha kazenskega prostora zgrešil okvir vrat.

Tudi nadaljevanje je bilo polno poizkusov, saj so Domžalčani krenili po znižanje zaostanka. V 48. minuti je dolgo podajo izkoristil Šišić, ki pa mu je veselje preprečil Bogdan, saj je mladi branilec podstavil nogo in žoga je končala le v kotu, po katerem je z glavo streljal še Dobrovoljc, a je bil Petrović na pravem mestu. Dobrovoljc je bil precej bližje uspehu v 52. minuti, ko je po podaji Morela z 20 metrov za las zgrešil mimo desne vratnice. Minuto pred tem je z neposredne bližine močno sprožil tudi Majer, a je Petrović odbil v kot. Sledilo je nekaj mirnejših minut brez pravih priložnosti, v 63. minuti pa so bili prvič v drugem polčasu nevarni tudi gostje, a Matjašič po predložku Kelenca žoge ni uspel zadeti. V 65. minuti so Haložani ostali brez Muminovića, ki je v razmiku desetih minut, po dveh prekrških nad Majerjem, prejel dva rumena kartona in moral pod predčasno prho. Domači bi lahko prednost igralca več izkoristili dve minuti kasneje, ko pa je bil Eterović za korak prekratek po izkoristil predložku Šišića, ki je med 70. in 72. minuto prišel do treh zaključnih strelov. Prva dva sta šla preko gola, v tretje pa se je z obrambo izkazal Petrović. Zato pa je bil završki čuvaj mreže brez moči v 73. minuti, ko je, po predložku Skubica z desne strani igrišča, žogo v gol preusmeril rezervist Podlogar. Kljub igralcu več pa Domžalčani niso zmogli priti do izenačenja. V 86. minuti je Podlogar streljal z vrha kazenskega prostora, Petrović ni uspel ukrotiti žoge, pred golom pa se je na tleh znašel tudi Eterović, ki je nekaj minut pred tem zaradi simuliranja prekrška dobil rumeni karton. Piščalka sodnika Ponisa je ostala nema, še zadnjič pa so Domžalčani zapretili tik pred koncem tekme, ko pa je Petrović z nekaj težavami ukrotil prosti strel Eterovića.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…