Organizirano navijaško skupino bodo kot kaže dobili tudi v Novem mestu. V dolenjski prestolnici, ki ima v letošnji sezoni po skoraj dveh desetletjih znova prvoligaša, so sicer v preteklosti uspešno delovali Trottersi, ki pa z novonastalo skupino nimajo nič skupnega.


Kot nam je povedal eden od organizatorjev skupine, Filip Škoflek, sicer tudi bivši nogometaš Krke in Bele krajine, se je projekt navijaške skupine razvil iz šale med tremi prijatelji: “Pravzaprav je projekt nastal na podlagi šale med mano in še dvema prijateljema, a se je ideja hitro razširila po družabnih omrežjih, nekateri so šalo vzeli resno ter pokazali zanimanje in začeli povpraševati kako je z organizacijo. Sam sem namreč mnenja, da lahko glasna podpora iz tribun prispeva velik delež k motivaciji nogometašev v novomeškem prvoligašu.”

Skupina, ki je zaenkrat še brez imena, se je tako zbrala že na današnji tekmi, ko je na novomeškem Portovalu gostoval Maribor, ki je sicer Krki nasul pet zadetkov. Novomeškega prvoligaša je spodbujalo okrog dvajset glasnih grl, ki kljub zaostanku Krke niso utihnili niti v drugem polčasu, ko je že bilo jasno, da bo Krka doživela visok poraz. Fantje se sicer že dogovarjajo za prihodnje tekme, tudi gostovanja, in v svoje vrste vabijo nove podpornike. Mi pa jim lahko zaželimo uspešno in dolgo delovanje, saj je vsaka nova navijaška skupina dodatna popestritev za slovenski nogometni prostor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…