Pri Mariborčanih so oznanili, da so se okrepili z dvema veznima igralcema, to sta bivši igralec Mure, Damjan Bohar ter Amir Dervišević, ki prihaja iz druge lige, tam je namreč igral za Krko. Klub pa prav tako zapušča kar nekaj igralcev, med njimi tudi Zoran Lesjak, usoda Jovana Vidoviča in Matije Smrekarja pa je pod vprašajem.


Damjan Bohar je za Muro v tej sezoni odigral 33 tekem,  devetkrat zadel in prejel dva rumena kartona. V svojo statistiko je vpisal tudi tri asistence.  Amir pa je za Krko odigral 22 tekem, dosegel deset zadetkov. V 2. SNL je debitiral pri Interblocku pod  takratno taktirko Zdenka Verdenika ligi z osemnajstimi leti, prvi zadetek pa je dosegel v letu 2012 za Krko, ko je bil star dvajset let.Omeniti velja, da je Maribor prekinil pogodbo z Zoranom Lesjakom, ki si bo lahko poiskal novo sredino kot prosti igralec. Prav tako si lahko novo sredino poiščejo igralci, ki so bili na posoji v drugih klub, med njimi so Matej Radan (Dravinja), Semir Spahić (Aluminij), Mitja Rešek (Aluminij) in Aleš Majer (Mura).

Iz posoje pri Muri se vračajo Rajko Rep, Alen Ploj in Matic Črnic. Rep je za Muro odigral petnajst tekem in dosegel zadetek in v statistiko vpisal tudi eno asistenco. Svojo statistiko in izkušnje pa je dopolnil Alen Ploj, ki je za Muro odigral 15 tekem in dosegel zadetek. Matic pa je za Aluminij odigral 14 tekem, dosegel zadetek ter v svojo statistiko vpisal tri asistence.Kot poročajo pri Mariboru, pa je znano, da bodo v prihodnjih dneh oznanili še novi prihod napadalca, za koga gre, pa bomo izvedeli, kot že rečeno, v prihodnjih dneh. Neuradno se omenja  Nejc a Pečnika, ki bo po 01. julija 2013 prosti igralec, saj Sheffield Wednesday očitno ne želi podaljšati pogodbe z omenjenim igralcem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se v Murski Soboti obeta prodaja velikega talenta?

Kljub slabi formi moštva in nesoglasij znotraj ekipe, se v Murski Soboti vseeno nadejajo p…