Nogometna zveza Slovenije je prvoligaškim klubom pred letošnjo sezono, tudi s širitvijo tretjeligaškega tekmovanja, omogočila oblikovanje druge ekipe. To možnost so poleti izkoristili pri Mariboru in Radomljah, kjer so sicer z drugo ekipo v preteklih letih že tekmovali v ligi MNZ Ljubljana.


Dvojcu pa bi se utegnil v prihodnji sezoni priključiti še kakšen klub, o formiranju drugega moštva razmišljajo tudi Koprčani. Kanarčki so imeli sredi jeseni, potem ko so z izjemo Nenada Srečkovića odslovili vse tujce, precejšnje težave s sestavo ekipe. Klub je večino nogometašev, ki nabirajo prve članske izkušnje, poslal na posojo v okoliške klube, predvsem Dekane, zato je trener Alen Ščulac v drugi polovici jeseni na klopi računal več ali manj zgolj na golobrade mladince. Ante Guberac, predsednik rumeno-modrih, je za Primorske novice tako potrdil, da se bo klub pred prihodnjo sezono zatekel tudi k oblikovanju drugega moštva, ki bi aktualen položaj precej olajšala: “Dvojnih registracij ni več, zato smo zaradi posoje izgubili kakšno točko. V vsakem primeru so fantje skozi igro napredovali. Ker lahko prvoligaši ustanovijo še drugo ekipo, iz katere lahko pod določenimi pogoji vrnejo igralce v prvo ekipo, bomo v novi sezoni ustanovili Koper B. Z Dekančani se bomo usedli in se pogovorili o sodelovanju na novih temeljih ter jim poskušali pomagati pri igranju v tretji ligi.”

Koprčani, ki se lahko pohvalijo z odlično nogometno šolo, mladinci so recimo dvakrat zapored osvojili pokalno tekmovanje, bodo po besedah predsednika Guberca med zimskim prestopnim rokom iskali štiri novince, vezista, napadalca in dva vratarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …