Zadnja tekma 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo ob 16. uri pričela v Domžalah. Na stadionu ob Kamniški Bistrici pričakujejo obisk vodilnega moštva lige, ki je Domžalčanom več kot polovico sezone, tudi po zaslugi dveh jesenskih medsebojnih porazov, gledal v hrbet. Spomladi je situacija nekoliko drugačna, saj so Mariborčani, ki že osem ligaških krogov niso oddali niti točke, izkoristili domžalske težave in hitro skočili na vrh ligaške lestvice. Medtem ko smo pričakovanja vijoličastih preverili že v petek, v domači tabor podrobneje poglejmo sedaj.


“Vznemirjeni smo predvsem zaradi tega, ker potrebujemo točke v boju za evropska mesta. Smo v obdobju, ko moramo večinoma razmišljati o sebi in z vero v naše delo popraviti določene stvari, ki nam bodo prinašale točke. Iz tega vidika je ekipa, ki stoji na drugi strani igrišča nekoliko manj pomembna. Kljub temu se zavedamo, da gre z vidika navijačev in vzdušja na tribunah za zelo pomembno tekmo, vendar smo trenutno v prvi vrsti osredotočeni le nase,” je za klusko spletno stran uvodoma dejal trener Luka Elsner. Mladi strateg po porazu na koprski Bonifiki ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo, saj so njegovi varovanci iz rok izpustili še drugo mest, ki so ga predali Celjanom, bolj kot položaj na sami lestvici, pa je 32-letnega strokovnjaka verjetno znova zaskelelo spoznanje, da rumeno-modri tudi tokrat niso uspeli doseči zadetka. Spomladi so bili uspešni zgolj dvakrat, potem ko je Matic Črnic realiziral obe enajstmetrovke v obračunu s Krko. Domžalčani zadetka iz igre niso dosegli že vse od 19. kroga državnega prvenstva, ko je bil v 64. minuti dvoboja z Gorico uspešen Joshua Parker. Domžalčani tako gol iz igre neuspešno iščejo že 476 minut, zato ne čudi, da so na treningih v minulih dneh precej pozornosti posvečali tudi igri v fazi napada: “Veliko smo delali na razvoju igre v napadu, hkrati pa smo veliko pozornost namenili tudi kvalitetnemu branjenju proti močni ekipi Maribora. Če se bo trdo delo na treningih obrestovalo, bomo videli na tekmi. Pokazati moramo veliko željo po golu, da končamo strelsko sušo iz igre. Prav vsak igralec na igrišču mora dodati svoj delež k temu.”

V Domžalah se znova nadejajo dobrega obiska, saj si bo možno vstop na tribuno zagotoviti za največ pet evrov, z dobro podporo pa v Domžale prihajajo tudi Štajerci. Ti bomo imeli ob strani tudi Viole, ki pa bi se jim lahko tokrat nasproti postavili tudi domači navijači, saj Domžalčani, ki so se lahko v preteklosti pohvalili z Ravbarji in Ultras Domžalami, ustanavljajo novo navijaška skupino. Tudi Elsner priznava, da bo bučna podporo zelo pomembna: “Vsi moramo ostati realni in si priznati, da smo v nekoliko težjem obdobju, v katerem nam vsaka podpora veliko pomeni. Potrebujemo pomoč navijačev, da si izborimo eno od štirih mest, ki vodijo do evropskih tekem, ki bi nam v naslednji sezoni veliko pomenile. Tisti navijači, ki si želijo gledati Domžale v Evropi, nas bodo še naprej iskreno podpirali in razumeli, da je položaj v primerjavi z jesenjo spremenjen. To pomeni, da nujno potrebujemo pomoč tistih, ki so nam bili že do sedaj zvesti.”

Domžalčanom motivacije ne bi smelo manjkati, to še posebej velja za mariborski dvojec v domžalski opravi. Dejan Trajkovski in Matic Črnic sta januarja vijoličasto zamenjala za rumeno, proti matičnemu klubu pa se bosta želela zagotovo predstaviti v dobri luči.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…