Krčani so krog pred koncem državnega prvenstva še niso zagotovili prvoligaškega obstanka, je pa vodstvo kluba vseeno poskrbelo za dobro novico, saj je sklenilo profesionalne pogodbe s trojico mladih upov, ki so bili vzgojeni prav na Gubcu in so v letošnji sezoni dočakali tudi prvoligaški krst.


Jan Gorenc, David Kovačič in Ester Sokler so predstavniki izjemno nadarjene generacije 1999, ki je v tujino že poslala Vanjo Drkušića, Luko Gučka in Luko Kerina. Kovačič in Gorenc, ki se najbolje znajdeta v zvezni oziroma obrambni vrsti, sta v letošnji sezoni že postala dokaj standardna nogometaša članskega moštva, medtem ko je Sokler po debiju v Ljudskem vrtu zbral še dva nastopa, zadnjega v tekmi z Aluminijem.

“Nogometaši kot so Jan, David in Ester so samo nekateri, ki se jim je v tem trenutku uspelo prebiti v prvo ekipo. V prihodnje pričakujem, da bo še marsikdo izkoristil ponujeno priložnost in bomo tako kmalu imeli še precej bolj krško ekipo, kar je želja vseh nas v klubu. Fantom želim veliko sreče in čim manj poškodb na njihovi nogometni poti, prav tako pa želim, da tudi naši navijači in pripadniki kluba vidijo dobro delo v projektu, ki ga v NŠ in NK želimo izpeljati. Podpora okolice in zaupanje je nujno, saj lahko samo tako gremo korak za korakom naprej,” je poudaril trener članske ekipe Rok Zorko, ki je sicer tudi idejni oče nogometne šole.

“V prihodnosti bomo z velikim veseljem priložnost ponudili še nekaterim našim mladim nogometašem, ki so vzgojeni v NŠ NK Krško, ki več kot očitno zelo dobro deluje,” še dodajajo pri posavskem prvoligašu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…