Nogometaši kranjskega Triglava so pred dnevi z bojkotom treningov in prijateljske tekme z avstrijskim Wolfsbergerjem opozorili na neizpolnjevanje finančnih obveznosti vodstva kluba, ki je igralcem dolgoval plačilo za tri mesece. Po nekaj dnevih stavke se je situacija umirila, saj se je uprava gorenjskega prvoligaša dogovorila z večino nogometašev, najkrajšo pa je potegnila trojica izkušenih nogometašev, ki je ostala brez kluba. Jalen Pokorn, Petar Stojnić in Davor Bubanja v izjavi za javnost predstavljajo še svojo plat zgodbe, ki si jo lahko v nadaljevanju članka preberete v celoti.


Izjava za javnost Jalna Pokorna, Petra Stojnića in Davorja Bubanje:

Ker bi rad nekateri stavko igralcev NK Triglav naprtili na naša ramena, želimo to javno kategorično zanikati! Nikakor nismo bili pobudniki, pod izjavo za javnost pa se je podpisala celotna ekipa. Za bojkot treningov in tekme v Avstriji se je ekipa odločila zaradi nevzdržnih razmer v klubu, saj ni bilo izplačil osnovnih honorarjev igralcem. Igralci smo se individualno dogovarjali s klubom glede plačila, v veliki večini je šlo zgolj za nadomestilo potnih stroškov. Uprava je ob dogovarjanjih jamčila, da nam bodo dogovorjene vsote lahko mesečno nakazovali brez zamud. Ob začetku bojkota je šlo za trimesečni izostanek plačil. Ker se veliko igralcev vozi na treninge, enostavno niso mogli več shajati brez, da bi si denar izposojali. Šlo je za stisko igralcev in v tem primeru smo se skupno odločili, kljub obljubam, da prenehamo z opravljanjem aktivnosti. S tem smo želeli opozoriti na nevzdržno stanje in sporočiti, da tako naprej več ne gre.

Ob vsej tej zadevi, so se največji pritiski vršili ravno na nas. PredsednikBeno Fekonja se je po pogovorih z igralci, zanesljivo po posvetu s trenerjem Sinišo Brkićem in na njegov predlog, odločil, da nas na zelo podel način odstrani iz ekipe. Najprej je trdil, da se je tako odločil po posvetu z ljudmi iz kluba. Kasneje pa se je na sestanku z ekipo zarekel, ko je dejal, da je sprejel odločitev skupaj s trenerskim štabom. Od vsega skupaj se je trener navidezno umaknil, vendar je jasno, da je iz ozadja vlekel poteze in jih nato realiziral skupaj s predsednikom kluba. S tem so se problemi samo pometli pod preprogo brez rešitve.

Davor Bubanja, Petar Stojnić in Jalen Pokorn smo po elektronski pošti 18.11.2013 prejeli prekinitve dogovorov/pogodb, ki naj bi po klubskem mnenju stopile v veljavo takoj. Rečeno nam je bilo le, da se je klub odločilracionalizirati stroške poslovanja. To vsekakor ne more biti res, saj so še danes člani kluba igralci, ki imajo našim podobne višine honorarjev. Ob tem je preostala ekipa že začela s treningi, ker je klub ugodil zahtevam. Delno. Nekaterim igralcem naj bi septembrsko plačo poravnali 30.11. Predsednik jih je uspel prepričati s samovšečnim pismom, ki so ga prejeli po elektronski pošti. Ob tem jim je uspelo razbiti ekipo na dva pola. Najkrajšo pa smo potegnili trije spodaj podpisani.

Zakaj pa se je celotna ekipa odločila za protest? Preprosto zato, ker se igralci z mesečnim honorarjem 50€, 100€, 200€, ne morejo tri mesece hraniti zgolj z obljubami. Nekje je meja osnovnega človekovegadostojanstva. Da je zgodba s članskim moštvom le vrh ledene gore, ki se ji reče neuspešno vodenje kluba, priča dejstvo o neplačevanju trenerjev Triglavovega podmladka. Otroci so naše bogastvo. Triglav ima velik potencial. Priznano nogometno šolo. Starši mesečno plačujejo vadnine za svoje otroke, iz katerih naj bi klub plačeval trenerje. Pa jih ne. Tudi po tri mesece. Žalostno.

Tako slabe situacije v klubu igralci ne pomnimo. So bili problemi v preteklosti, a so se rešili. Ljudje, ki so trenutno na krovu te barke so krmarji podobni tistim iz znamenitega Titanika. Ni jih sram lagati in zavajati in za vsem tem skrivati svojo nesposobnost za vodenje nogometnega kluba. Če niso sposobni zagotavljati niti minimalnih honorarjev igralcem, ki se z nogometom v veliki večini ukvarjajo na amaterski ravni, potem bi morali v dobro kluba zapustiti svoje položaje. Vse kaže da so se jih pripravljeni oklepati na vse kriplje, pa čeprav s tem ogrožajo klubski obstoj.

Vendar trije odpisani v tej zgodbi srčno upamo, da se v življenju njim in njihovim najdražjim ne zgodi podobno šikaniranje. Skupni cilj ekipe je bil preprečitev podobnih situacij v prihodnje. Že v mesecu decembru bo namreč moč spremljati, kakšne poteze bo vlekel prekaljeni športni direktor kluba, ki vse iz sence vodi že zdaj. Za take osebe brez hrbtenice, z desetinami obrazov, brez osnovnih človeških vrednot, trije spodaj podpisani ne bi več obuli kopačk. Borili smo se za NK Triglav. Za njih nikoli.

Davor Bubanja, Petar Stojnić in Jalen Pokorn.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…