[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=745]

Gostje iz Kranja so z borbeno in srčno igro ter s kančkom sreče prišli do pomembne točke v boju za obstanek. Vrtnice pa so, kot smo se že navadili, imele veliko priložnosti, ki pa so z izjemo ene ostale neizkoriščene. Domači strateg Apolloni je potegnil po nekaj spremembah v začetni enajsterici, saj se je v obrambo po odsluženi kazni vrnil Modolo, Favallija je zamenjal Širok. Na sredini je od prve minute zaigral Jonhson, drugega strelca Lapadulo pa je v napadu zamenjal Boniperti. Trener gostov Brkić zaradi kazni ni mogel računati na Dialloja, v začetni enajsterici Kranjčanov pa je bilo ravno tako kar nekaj sprememb v primerjavi s tekmo med tednom. Priložnost od prve minute so dobili Djukić, Poljanec, Šmit in bivši igralec mladinskega pogona Milana, Palibrk.


Domačini so tekmo začeli zelo odločno ter poizkušali ponoviti začetek tekme iz obračuna s Celjem. Tokratni gostje niso igrali tako odprto kot Celjani, saj so se Gorenjci postavili na svojo polovico, kjer so čakali na protinapade, katerih pa resnici na ljubo ni bilo prav veliko. Goričani so do prve priložnosti prišli v 15. minuti, ko je Finocchio streljal z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo desne vratnice gostujočih vrat. Domačini so stopnjevali ritem. Po podaji iz desne strani Široka, je imel lepo priložnost Vetrih, ampak je z 14 metrov slabo zadel žogo in priboril le kot. Vrtnice so vendarle povedle v 33. minuti. Po predložku iz desne strani je atraktivno iz pol-voleja streljal Coda, žoga se je dotaknila enega od gostujočih branilcev in pretentala gostujočega vratarja Curanovića. Po vodstvu se domačini niso ustavili, ampak so še resneje pritisnili. Vetrih je po lepi podaji streljal z roba kazenskega prostora, njegova žoga je zadela samo prečnik in ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih. Gostje resnejših priložnosti, ki bi ogrele dlani domačega vratarja, niso imeli. Nekajkrat so poizkušali s streli od daleč, a resnejše grožnje za domačega vratarja ni bilo.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domačini, ki so imeli že v prvi minuti nadaljevanja lepo priložnost za povišanja vodstva. Po avtu je Boniperti lepo prodrl v kazenski prostor, poizkušal s strelom proti bližnji vratnici, a je vratar gostov žogo odbil v kot. Novo priložnost so Goričani zapravili v peti minuti nadaljevanja. Po povratni podaji je Johnson poizkušal z močnim strelom v levi spodnji kot vratarja Curanovića, a goste je še v drugo rešil okvir vrat. Kazen za neizkoriščene priložnosti pa je sledila v 57. minuti. Goričani so napadali, a izgubili žogo, gostje so žogo poslali v prostor do Majcna, kateri je bil najprej hitrejši od Modola, nato pa še spretnejši od Vanina ter dokončal delo z močnim strelom z roba kazenskega prostora. Po izenačenju so domačini spet prevzeli pobudo in poizkušali ponovno preiti v vodstvo, a neuspešno. Na voljo so imeli kar nekaj udarcev iz kotov, a je nekaj poizkusov z glavo brez težav ubranil vratar Curanović ali pa so streli zleteli čez vrata gostov. Priložnost je imel še Coda, ki je v 84. minuti poizkušal s strelom iz prostega udarca, streljal mimo živega zidu, a je žoga končala v naročju vratarja Curanovića. Na koncu pa so gostje lepo priložnost še gostje, a je udarec iz prostega strela Majcna, ubranil Cordaz in ostalo je pri neodločenemu rezultatu.

Goričani so lahko znova zelo razočarani. Imeli so vodstvo, igro in veliko priložnosti, a so se znova ponovile iste napake. Moštvo porabi preveč priložnosti za dosego zadetkov, nasprotna moštva pa izkoristijo vsako ponujeno priložnost, ki jim je dana. V sredo jih čaka še zadnja domača tekma v paketu, tokrat proti Krki, naslednjo soboto pa gostujejo pri Domžalčanih. Gostje iz Kranja so lahko zelo zadovoljni, da gredo iz težkega gostovanja s točko. Celotno srečanje so se fanatično branili, imeli tudi nekaj sreče ter posledično osvojili točko, ki jim bo še kako prav prišla v boju za obstanek. V sredo jih na domačem stadionu čakajo Domžale, naslednjo soboto pa gostujejo pri Zavrču.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Danes bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko s…