[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=99]

Ljubljančani so v zadnjem obračunu šestega kroga Prve Lige izkoristili v prvem polčasu izkoristili napake gostujočih branilcev in že v po dobre pol ure vodili s tremi zadetki prednosti. Gorenjci so sicer v drugem polčasu po dobri uri igre uspeli znižati, a jim kaj več od častnega zadetka ni uspelo. Zeleno-beli so po dobrem prvem polčasu, v drugem popustili in v drugi polovici drugega polčasa le še čakali na zadnji žvižg sodnika Bukovca. Omeniti velja še vrnitev Đermanovića, ki je zaigral prvič po šestnajstih mesecih.


Ljubljančani so silovito krenili v obračun z zadnjeuvrščenim Triglavom in v 3. minuti povedli že iz prve priložnosti. Akcijo je na sredini igrišča začel Zeba, podal do nekdanjega Triglavana Đurkovića, ki se je na levi strani igrišča otresel svojega čuvaja in podal na prvo vratnico do Valenčiča, ki je žogo poslal v zgornji desni kot vratarja Pelka. Domači so znova zagrozili v 8. minuti, ko so akcijo izvedli po desni strani igrišča, pred vrata Triglava je podal Jović, vendar Šporar ni bil dovolj natančen in je žogo poslal mimo kranjskih vrat. Mreža po uvodnem zadetku ni dolgo mirovala, saj so v 14. minuti zeleno-beli povišali vodstvo. Dobrih 25 metrov od gola je Zolić podrl Šporarja, prosti strel je izvedel Omladič, Pelko je sicer žogo odbil, a se je do nje prebil Jović, izkoristil zaspano obrambo gostov in povišal vodstvo svojega kluba. V 20. minuti je z udarcem v okvir vrat poizkusil Omladič, dve minuti kasneje pa je žoga po strelu neoviranega Ivelje oplazila vratnico, ki je srbskemu vezistu preprečila veselje. Ljubljančani se tudi v nadaljevanju prvega polčasa niso ustavlili, iskali so tretji zadetek, Kranjčanom pa niso dopustili prav nobene priložnosti. V 27. minuti je zagrozil tudi Zeba, ki je na robu kazenskega prostora ukradel žogo in krenil proti golu, a se je tokrat z odlično obrambo izkazal kranjski čuvaj mreže Pelko. A slednji je moral v 31. minuti znova pobrati žogo iz svojega gola, po kotu iz leve je Zeba žogo poslal proti drugi vratnici, kjer je bil najvišji Zarifović, 3:0 za Olimpijo. V 38. minuti je s strelom zapretil Šporar, a Pelko tokrat ni imel težav z obrambo. V naslednji minuti so v hiter protinapad krenili, a je Kongnyuy pretiraval in izgubil žogo, v nasprotnem napadu je mimo vrat sprožil Šporar. Kranjčani si v prvem polčasu niso pripravili niti enega strela, Ljubljančani pa so hitro izkoristili napake gorenjske obrambe in že po pol ure vodili s tremi zadetki.

V drugem polčasu so tudi gostje zaigrali pogumneje in tako v 50. minuti prišli do prvega strela proti vratom Olimpije. Dobrih 20 metrov od gola je do strel prišel Kongnyuy, a Šeliga ni dovolil, da bi žoga končala za njegovim hrbtom. Na nasprotni strani je neuspešno sprožil Valenčič, pet minut kasneje pa je Stjepanović streljal močno, a nenatančno, saj je žogo zletela čez gol Olimpije. V 60. minuti so gostje uspeli kronati pogumnejšo igro v drugem polčasu in preko Kongnyuya znižali izid. Kranjčani so sicer pred tem zahtevali enajstmetrovko, vendar dobil kot, po katerem pa je Kongnyuy zadel z glavo. V drugem polčasu je ritem igre malce padel, Ljubljančani niso bili tako aktivni kot v prvem polčasu, tudi gostje pa so zaigrali pogumneje, v 70. minuti je iz prostega strela neposredno na gol poizkusil Bukara, vendar meril mimo vrat Šelige. Dve minuti kasneje je obramba gostov znova zaspala, a Jović po dvojni podaji z Omladičem in prodoru v kazenski prostor ni uspel še drugič premagati Pelka. Ljubljančani v drugem polčasu niso več tako aktivno iskali novega zadetka, z uporabo pirotehničnih sredstev pa so jih skušali prebuditi tudi člani navijaške skupine Green Dragons. A ta ni delovala, saj so zeleno-beli v drugem polčasu le še čakali na zadnji žvižg sodnika Bukovca, slednji je sicer v 85. minuti še enkrat zavrnil pritožbe gostov, ki so še drugič v drugem polčasu zahtevali enajstmetrovko. V 87. minuti je strateg Olimpije Razdrh namenil nekaj minut tudi povratniku Đermanoviću, ki je zaigral prvič po lanskem aprilu, na igrišču je zamenjal Šporarja. V sodnikovem podaljšku so oboji poskusili še enkrat, Omladič je streljal v okvir vrat, Bukara pa je sprožil mimo vrat.

Kranjčani tudi v Stožicah niso uspeli priti do točk, šok terapija Kosića očitno ni pomagala, saj si Gorenjci z izjemo nekaj poizkusov v drugem polčasu, niso uspeli pripraviti resnejših priložnosti. Ljubljančani pa so hitro izkoristili napake kranjskih branilcev in zasluženo osvojili vse tri točke. Gorenjce čaka v naslednjem krogu nova težka preizkušnja, saj v Kranju gostuje prvak Maribor, Ljubljančani pa bodo gostovali v Novi Gorici.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…