Celjani so se po zaslugi zmage proti Radomljanom in dejstvu, da so Domžalčani izgubili na gostovanju v Kopru, prvič po sedemnajstem krogu znova povzpeli na drugo mesto lestvice državnega prvenstva. Grofje so bili v domžalskem Športnem parku precej boljši nasprotnik, saj so ob zadetku pred vsega 200 gledalci še štirikrat zatresli okvir vrat.


“Vedeli smo, da nas čaka težko delo, saj nam je nasproti stal zelo dobro organiziran nasprotnik. Skozi vso tekmo smo vršili pritisk na njihova vrata, si pripravili lepo število priložnosti, navsezadnje smo poleg zadetka še kar štirikrat stresli tudi okvir vrat. Na koncu smo se lahko zasluženo veselili vseh treh točk, ki so lepa popotnica pred zadnjo tretjino prvenstva,” je po štirinajsti zmagi sezoni za klubsko spletno stran dejal celjski strateg Simon Rožman. Celjani, ki so med tednom odigrali zahtevno srečanje s Koprčani, so v Domžalah še drugič zapored prišli do minimalne zmage, tokrat je zmagovalca že v prvem polčasu odločil Danijel Miškić, ki ga je Rožman tokrat postavil nekoliko bližje golu, saj je zaigral za napadalcem Sunnyjem.

To se je očitno obrestovalo, saj se je nekdanji član mladih reprezentanc Hrvaške, ki je sicer rojen v Novem mestu, med strelce vpisal še četrtič v sezoni: “Izredno smo veseli novih treh točk. Igrali smo proti nasprotniku, ki je v tekmo šel z jasno namero, da bi nam odščipnil kakšno točko. Kljub temu smo vseskozi potrpežljivo napadali njihova vrata, vztrajnost pa se nam je poplačala v pravem trenutku. Po napornem ritmu dveh tekem na teden bomo sedaj imeli nekaj več možnosti za regeneracijo, v soboto pa nas nato čaka težka tekma proti Olimpiji.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…