Še v zaključnih sekundah včerajšnjega dvoboja se je zdelo, da bodo Koprčani Ljudski vrt še drugič v tem koledarskem letu zapuščali neporaženi. A nato je na sceno stopil Dare Vršič in z zadetkom v poslednji sekundi tri točke zagotovil domačim. Tudi Toni Datković ni bil nič kaj zadovoljen z razpletom srečanja.


“Bili bi zelo zadovoljni, čeprav v uvodnih dvajset minut krenili po željah. Maribor nas je prebijal, nato pa smo pričeli igrati. Celotno tekmo smo imeli posest žoge in priložnosti, nato pa smo v zadnjih desetih sekundah prejeli zadetek in vse, kar je bilo dobro, je padlo v vodo. Iz tega moramo izvleči nekaj dobrega in se nekaj naučiti, proti Aluminiju pa nam preostane zgolj lov na tri točke,” je uvodoma dejal Datković in dodal, da prenovljena zasedba po enomesečnih pripravah potrebuje še nekaj časa, da se povsem uigra in spozna do potankosti.

Vseeno pa so se Primorci v Ljudskem vrtu predstavili s čvrsto predstavo in imeli tudi nekaj priložnosti, da bi zatresli domačo mrežo: “Želeli smo ostati visoko in Maribor oddaljiti od našega gola. Zavedali smo se, da so Hotić, Bajde in Tavares izjemno nevarni, saj vsi znajo igrati. Kot sem že dejal, v uvod nismo krenili po željah, po prilagajanju pa je šlo po načrtih. Škoda zgolj za prejeti zadetek ob koncu tekem, vendar nas to ne sme streti, še naprej moramo trdo delati.”

V minulih dneh je bilo o potezi vodstva koprskega kluba prelitega precej črnila. Kako pa so medijski zapisi vplivali na igralce? “V medijih je moč prebrati marsikaj. Z izjemo tega pa nam nihče ni ničesar dejal, delamo normalno kot vselej doslej. Mislimo, da je vse skupaj malce preveč napihnjeno in ne bomo dopustili, da nam to ruši dobro vzdušje v slačilnici,” je poudaril nekdanji Zavrčan, ki si ga je po naših informacijah pozimi želel tudi Zlatko Zahovič.

Nekdanji up Rijeke, sicer pa velik navijač Hajduka, se je januarja preselil na Bonifiko, kamor je pred tedni prišel tudi Senijad Ibričić, nekdanji reprezentant BiH. “Ibričić nam daje nekakšno novo raven. Vidi se, da je mojster, profesionalec in velik človek. Vsem v slačilnici je velika podpora, z njim smo pridobili veliko, podobno kot z Muslimovićem. Ibričić in Muslimović nas vodita, z njima smo na višjem nivoju,” je o slovitem soigralcu, ki se je v Ljudski vrt pripeljal kar z lastnim prestižnim Bentleyjem, dejal vselej skromni Datković.

Branilec iz nogometne družine je v štajerski prestolnici zaigral s kapetanskim trakom na levici, kar je sprejel kot čas, a tudi kot dodatno odgovornost. Kaj pa je eden najboljših branilcev slovenskega prvenstva dejal o zapisah, ki so ga povezovali z odhodom v španski Getafe? “Veliko se je govorilo o tem, vendar sem sam osredotočen zgolj na Koper. Če se bo kaj zgodilo, super, če ne, sem v glavi igralec Kopra in za Koper bom še naprej dajal vse od sebe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…