Podobno kot julija v uvodni krog državnega prvenstva, ko so ugnali Celje, so Krčani krenili tudi v nadaljevanje sezone – z zmago. Posavci so v Velenju, v dvoboju dna lestvice, slavili pomembno zmago, šele krstno prvoligaško na gostujočih igriščih. Krško je v desetih jesenskih gostovanjih namreč vknjižilo kar sedem porazov in vsega tri remije.


Krčani so točko odnesli že s poletnega gostovanja na Šaleškem, ko se je obračun zaključil z izidom 1:1, tokrat je bila sreča na strani Krškega, ki so zaradi zapleta s podobno barvo dresov zaigrali kar v rdeči opravi Rudarja. Po tekmi se je gostiteljem za potezo, ki si zasluži pohvale, zahvalil tudi gostujoči strateg Tomaž Petrovič. “Tekma je bila glede na razmere, vmes je celo snežilo in čeprav je bilo igrišče zelo dobro pripravljeno, se je zelenica hitro začela slabšati, predvsem pa prvi polčas zelo kakovosten. Polčas je bil enakovreden, vseeno pa menim, da smo bili mi nekoliko nevarnejši,” je priznal krški trener Petrovič, ki je bil mnenja, da si Luka Štefanac ni zaslužil neposrednega rdečega kartona. Kljub igralcu manj pa so gostje v nadaljevanju povedli z golom Luke Volariča, ki je po kotu Dina Hotića izkoristil podaljšano žogo Jureta Petrica in osamljen pred golom žogo pospravil za hrbet domačega vratarja Radana: “Izključitev je bila morda nepotrebna, saj si je naš igralec (op.p. Luka Štefanac) privoščil naiven ‘štart’, ki pa je bil storjen v preveliki želji in brez namere po kakšni poškodbi. Na koncu pa se je obrnilo tako, da smo bili z zadetkom morda nagrajeni za nevarnejšo igro v prvem polčasu. V zaključku je na težkem igrišču do izraza prišla tudi utrujenost, Rudar je prevzel pobudo, v zadnjih petnajstih minutah pa je šlo le še za golo borbo. Čestital bi svojim fantom za zelo dober polčas in borbo ob koncu tekme.”

Manj razlogov za zadovoljstvo je imel domači strateg Jernej Javornik. Njegovi varovanci so v pripravah polnili mreže drugoligašev, proti prvoligašu pa kljub priložnostim žoga ni hotela v gostujočo mrežo: “Danes smo hoteli zmagati. Mislim, da smo dobro krenili v tekmo, ampak se je videlo, da je bila tekma iz psihološkega vidika zahtevna, saj smo se zavedali, da moramo zmagati. Ampak ni nam uspelo zadeti, vseeno pa igralcem nimam kaj zameriti. To je bila ena štirinajstih tekem in vedeli smo, da tudi, če danes dobimo tekmo, boja za obstanek še ni konec. Dvigniti moramo glave, imeli smo svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Krško je svojo priložnost izkoristilo in zasluženo zmagalo,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…