Krčani nadaljujejo z dobrimi spomladanskimi predstavami, saj so v peti tekmi nadaljevanja sezone veselili še tretje zmage. Posavci so z odlično predstavo vzeli mero Domžalčanom, ki so z dobrim zaključkom dvoboja sicer vnesli nekaj nemira med gostujočo zasedbo, a jim je za kaj več kot zgolj rezultatskega približanja ni uspelo.


Krško je z zadetki Davida Poljanca, ki je dvakrat zatresel domačo mrežo, in Luke Volariča še drugič v letošnjem koledarskem letu zapustilo dno ligaške razpredelnice in vsaj za en dan skočilo na osmo mesto ligaške razpredelnice. “Zagotovo se pozna nekaj pomanjkanja izkušenj in kilometrine, da bi lahko tekmo mirneje pripeljali do konca. Če v Domžalah zmagah z izidom 3:2, je težko reči, da nisi zadovoljen, čeprav moram priznati, da z igro nisem povsem zadovoljen. Mislim, da smo igrali dobro, danes lahko fantom zgolj čestitam za zmago, tri zadetke in še nekaj priložnosti. To je izključno njihova zmaga in lahko jim rečem le, ‘kapo dol’,” zadovoljstva po pomembni zmagi ni skrival gostujoči strateg Tomaž Petrovič, ki je ob Kamniški Bistrici pogrešal pomembna aduta zadnje vrste, Jureta Petrica in Gregorja Sikoška, ki pa sta ju uspešno nadomestila posojena člana Maribora, Damjan Vuklišević in Robi Pušaver.

Po tekmi je gostom čestital tudi domžalski strateg Luka Elsner, ki ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, pri katerih je tokrat zatajila predvsem osredotočenost. “Krčanom smo podarili zmago, ki je popolnoma zaslužena, saj so prikazali dobro predstavo in precej individualne kvalitete. Gole smo dobili s kota, avta in preskok igre. To so stvari, ki so enostavno rešljive, če si osredotočen na svoje delo. Še posebej, če se zavedaš, da so točke dosegljive le v primeru, da v obrambi ohraniš ničlo. Podarili smo tri gole in edina pozitivna stvar je reakcija v zaključku tekme. Približali smo se in to je sposobnost, ki jo moramo ohraniti tudi v prihodnje. Toda za ekipo, ki si želi več kot le bitke za Evropo, je bilo v prizadevanju in mentalni pripravljenosti na osredotočenost pri dogodkih to daleč premalo,” je za klubsko spletno stran priznal Elsner.

“Neprestano prihajamo do tekem, s katerimi bi lahko naredili preboj, a so za nas vselej previsoka ovira. Ko bi si morali priboriti boljše izhodišče, vselej pademo na testu. Pristop in želja niti nista bila slaba, a to je nekaj drugega od osredotočenosti na dogodke. Pri tem smo bili na izjemno nizki ravni. Tekma je bila podobna tisti v Novem mestu, s to razliko, da smo bili tokrat v drugem polčasu malce boljši v napadu. Podarjamo gole in spomladi se je na petih tekmah takih nabralo že šest. To je preveč,” je še poudaril domači strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …