Mariborčani so po včerajšnjem remiju s poljskim prvoligašem Belchatowim danes remizirali še drugič zapored. Če so včeraj v drugem polčasu zapravili prednost dveh zadetkov, je bila danes ravno obratna. V drugem polčasu so z zadetkoma Volaša in Zahovića nadoknadili zaostanek dveh zadetkov in iztržili neodločen izid. Tudi tokrat ni šlo brez poškodb, saj so Arghusa po ostrem prekršku Karpa morali odpeljati v bolnišnico.


Vijoličasti so v tekmo krenili precej nezbrano, kar so Belorusi hitro izkoristili v svojo korist in v mrežo Maribora pospravili dve žogi. Najprej je zadel Radzionau, potem ko se je žoga po prvem strelu Vilerja odbila na nogo in iz drugega poskusa z glavo spravil v mrežo. BATE je prednost povišal tri minute kasneje, ko sodniki akcije niso prekinili zaradi prepovedanega položaja, Hardzeichuk pa je krenil po desni strani igrišča potegnil proti golu in dobil dvoboj s Handanovićem. Štajerci so si najlepšo priložnost pripravili v 37. minuti, ko je za las zgrešil Tavares. Drugi polčas se je pričel z neljubim dogodkom, saj je po ostrem startu s podplatom pordečel Karp, potem ko so morali Arghusa odpeljati v bolnišnico. Belorusi so kljub temu nadaljevali z enajstimi možmi, saj je bil tak dogovor pred tekmo. V drugem polčasu so tudi Mariborčani zaigrali podjetneje in zaostanek znižali v 61. minuti, ko se je pred golom najbolje znašel Volaš, končni izid srečanja pa je v 85. minuti po lepi globinski podaji Vršiča postavil Zahović.

MARIBOR 2:2 BATE BORISOV
Volaš (61′), Zahović (85′); Radzionau (15′), Hardzeichuk (18′)

Maribor: Handanović (46′ Obradović), Stojanović (75′ Mejač), Rajčević, Arghus (53′ Filipović), Viler (75′ Janža), Bohar (70′ Sallalich), Dervišević (70′ Ndiaye), Mertelj, Ibraimi (75′ Vršič), Tavares (75′ Zahović), Volaš (75′ Mendy). Trener: Ante Šimundža.
BATE Borisov: Saroka, Yablonski, Karnitski, Rios, Zhaunerchyk, Radzionau, Stasevich, Paliakou, Mladenović, Hardzeichuk, Dubra. Igrali so še: Likhtarovich, Haiduchyk, A. Valadzko, Zhurauliou, Karp, Sihnevich, Paulau, Baha, M. Valadzko, Klimovich. Trener: Aleksander Yermakovich.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …