Mariborčani so po včerajšnjem remiju s poljskim prvoligašem Belchatowim danes remizirali še drugič zapored. Če so včeraj v drugem polčasu zapravili prednost dveh zadetkov, je bila danes ravno obratna. V drugem polčasu so z zadetkoma Volaša in Zahovića nadoknadili zaostanek dveh zadetkov in iztržili neodločen izid. Tudi tokrat ni šlo brez poškodb, saj so Arghusa po ostrem prekršku Karpa morali odpeljati v bolnišnico.


Vijoličasti so v tekmo krenili precej nezbrano, kar so Belorusi hitro izkoristili v svojo korist in v mrežo Maribora pospravili dve žogi. Najprej je zadel Radzionau, potem ko se je žoga po prvem strelu Vilerja odbila na nogo in iz drugega poskusa z glavo spravil v mrežo. BATE je prednost povišal tri minute kasneje, ko sodniki akcije niso prekinili zaradi prepovedanega položaja, Hardzeichuk pa je krenil po desni strani igrišča potegnil proti golu in dobil dvoboj s Handanovićem. Štajerci so si najlepšo priložnost pripravili v 37. minuti, ko je za las zgrešil Tavares. Drugi polčas se je pričel z neljubim dogodkom, saj je po ostrem startu s podplatom pordečel Karp, potem ko so morali Arghusa odpeljati v bolnišnico. Belorusi so kljub temu nadaljevali z enajstimi možmi, saj je bil tak dogovor pred tekmo. V drugem polčasu so tudi Mariborčani zaigrali podjetneje in zaostanek znižali v 61. minuti, ko se je pred golom najbolje znašel Volaš, končni izid srečanja pa je v 85. minuti po lepi globinski podaji Vršiča postavil Zahović.

MARIBOR 2:2 BATE BORISOV
Volaš (61′), Zahović (85′); Radzionau (15′), Hardzeichuk (18′)

Maribor: Handanović (46′ Obradović), Stojanović (75′ Mejač), Rajčević, Arghus (53′ Filipović), Viler (75′ Janža), Bohar (70′ Sallalich), Dervišević (70′ Ndiaye), Mertelj, Ibraimi (75′ Vršič), Tavares (75′ Zahović), Volaš (75′ Mendy). Trener: Ante Šimundža.
BATE Borisov: Saroka, Yablonski, Karnitski, Rios, Zhaunerchyk, Radzionau, Stasevich, Paliakou, Mladenović, Hardzeichuk, Dubra. Igrali so še: Likhtarovich, Haiduchyk, A. Valadzko, Zhurauliou, Karp, Sihnevich, Paulau, Baha, M. Valadzko, Klimovich. Trener: Aleksander Yermakovich.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…