Včerajšnji dvoboj tekmecev z začelja prvoligaške razpredelnice na novomeškem Portovalu je bil predvsem v znamenju debijev obeh trenerjev. Na celjski klopi je po sobotni potrditvi prvič sedel Robert Pevnik, pri domačih pa je prvoligaški krst prestal Miloš Kostić, ki je pri novomeški Krki zamenjal Andreja Kastrevca.


Obračun je bil izjemno pomemben za obe ekipi, saj bi morebiten poraz eno ali drugo moštvo pahnil v dodatne težave. Z delitvijo točk pa sta tako Krka kot tudi Celje po zaslugi Krškega znižala zaostanek za osmim Koprom. “Tekma je bila izjemno zahtevna, predvsem v psihološkem smislu, obe ekipi se borita za malce boljšo pozicijo na lestvici. Ekipi sta odigrali borbeno tekmo, ‘neumazano’, vendar z veliko duelov in želje, da se dobi želja, ki bi prevladala. Mislim, da je rezultat na koncu glede na priložnost pravičen,” je po prvoligaškem debiju dejal domači strateg Kostić, ki je svojim varovancem čestital predvsem za garanje: “Svojim fantom čestitam za garanje skozi celotno tekmo. Tudi po rezultatskem zaostanku v 68. minuti so se dvignili in dosegli gol za izenačenje. Imeli smo še nekaj priložnost za zadetek, vendar smo lahko na koncu z rezultatom zadovoljni oboji.”

S točko je bil zadovoljen tudi celjski strateg Pevnik. “Ob prihodu v Celje sem vedel, da ima to moštvo pravo kakovost. Slednjo smo nedvomno potrdili tudi na včerajšnji tekmi, saj menim, da smo se predstavili z dobro predstavo. Igrali smo čvrsto, disciplinirano, hkrati pa smo bili zelo nevarni tudi za nasprotnikova vrata,” je dejal novinec na celjskem trenerskem stolčku, ki je delil podobno mnenje kot stanovski kolega na novomeški klopi: “Nujno smo potrebovali pozitiven rezultat. Včeraj nas je namreč čakala psihološko izredno težka tekma, fantje so bili pod velikim pritiskom. Zadovoljen sem z njihovo reakcijo, bili so boljši tekmec. Čeprav nismo imeli veliko časa – skupaj smo namreč opravili le en trening – pa so dobro izpolnili zadane naloge. Sem zadovoljen, a hkrati prepričan, da zmoremo še veliko več.”

Kostića naslednja preizkušnja čaka v soboto, ko Krka gostuje v Novi Gorici, Celje pa se bo v 30. krogu državnega prvenstva, ravno tako v soboto, v še eni pomembni bitki za obstanek merilo s Koprom. Še pred pa grofe čaka prvo polfinalno srečanje z Domžalami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…