Celjane po dveh minimalnih zmagah, grofje so z 0:1 slavili na gostovanju pri Koprčanih in Radomljanih, čaka nova zahtevna preizkušnja. Na Areno Petrol prihajajo četrtouvrščeni Ljubljančani, ki so si s prepričljivo zmago nad Goričani pred gostovanjem v knežjem mestu povrnili nekaj prepotrebne samozavesti.


“Vsi skupaj se že močno veselimo tekme z Olimpijo, saj nam v goste prihaja res kakovostno moštvo, ki ima izredno širok kader enakovrednih igralcev. Po tej plati so nedvomno ob boku Mariboru in Domžalam, kar so dokazali tudi na zadnji tekmi, kjer so kljub odsotnosti številnih članov prve enajsterice zanesljivo prišli do zmage,” je za spletno stran celjskega kluba dejal mladi Tilen Klemenčič, ki se po prepovedi igranja zaradi štirih rumenih kartonov vrača v kader. 19-letni branilec, ki se je med Celjane preselil pred začetkom lanske sezone, je izredno pomemben člen čete trenerja Simona Rožmana, saj je bila tekma z Radomljani prva, ki jo je izpustil v letošnji sezoni. Tako gre pričakovati, da se bo nekdanji nogometaš kranjskega Triglava znova vrnil v začetno enajsterico, v kateri bi lahko imel precej dela z ljubljanskimi napadalci: “Ljubljančani so zelo napadalno usmerjeno moštvo, še posebej nevarni pa so v situacijah, ko igrajo s tremi napadalci. Ta del moštva so v zadnjem prestopnem roku dodatno okrepili, tako da imajo v napadu res širok arzenal kakovostnih strelcev. Vseskozi bomo morali biti maksimalno osredotočeni, vsekakor pa verjamemo, da lahko tudi s pomočjo naših navijačev pridemo do dobrega rezultata. Smo v dobri formi, v tekmo se podajamo z dobrim pedigrejem, tako da se v soboto obeta res pravi spektakel.”

Tilen Klemenčič, ki se mu je pozimi v Celju pridružil tudi dve leti mlajši brat Marko, se bo skupaj s soigralcem Gregorjem Bajdetom v začetku naslednjega tedna pridružil pripravam mlade izbrane vrste, saj reprezentanco do 21 let konec marca čakata prijateljski tekmi z Ukrajino in Makedonijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…