Koprčani so se z zmago proti Zavrču v zadnjem krogu državnega prvenstva izognili igranju v dodatnih kvalifikacijah za prvoligaški obstanek. Kljub pomembnosti tekme se je na tribunah Bonifike zbralo bore malo gledalcev. Uradna številka sicer pravi 700 gledalcev, a jih je bilo verjetno še manj.


Morda bi bile tribune kaj bolj zapolnjene, če se vodstvo koprskega prvoligaša ne bi vsega dan pred tekmo odločilo, da prekliče prost vstop na stadion. “Vodstvo nogometnega kluba se je zaradi vse glasnejših govoric, da želijo nekateri navijači, po vzoru mariborskih Viol, na jutrišnji tekmi proti Zavrču, ki je na sporedu ob 17. uri na stadionu Bonifika, sprožiti huliganske nemire, odločilo pravočasno ukrepati. Tako so že napovedali, da bo na stadionu večje število varnostnikov, nadzor bo poostren na območju celotnega stadiona, prav tako pa so odgovorni preklicali napovedani prosti vstop za vse gledalce tekme. Režim bo enak preostalim domačim tekmam, brezplačen ogled tekme bo torej omogočen le imetnikom letnega abonmaja, tako starega kot novega, ostali obiskovalci pa bodo lahko karte kupili za ceno desetih evrov,” so zapisali na občinski spletni strani eKoper.si.

Nekateri posamezniki, ki so si želeli ogledati zadnji dvoboj sezone, so tako ostali pred ograjo. Šlo je za pripadnike navijaške skupine Tifozi, sodeč po zapisu na družabnih omrežjih za “staro” navijaško skupino, ki je koprsko moštvo podpirala vse do pred nekaj let, ko pa je zaradi nestrinjanj s potezami bivšega prvega moža kluba, Anteja Guberca, prišlo do razhajanj in slovesa od tribun. Stara ekipa Tifozov po potezi sedanje uprave ni ostala dolžna, v zapisu na Facebook strani “FC Koper grb je samo eden” so namreč objavili spodnji zapis.

Screenshot_1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…