Luka Koper v spomladanski del sezone ni najbolje startala, saj so kanarčki, ki jih vodi italijanski strateg Rodolfo Vanoli, na treh tekmah ravno tolikokrat tudi remizirali. Z remijem so se končali obračuni z Domžalami, Rudarjem in nazadnje še z Gorico, res je sicer, da so vsi trije klubi spomladi še neporaženi, tako kot tudi Koper, vendar so v vodstvu kluba pred sezono in pa tudi pozimi jasno in glasno napovedali naskok na tretje mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo Europa in ga trenutno s tremi točkami prednosti ter s tekmo manj zasedajo Domžalčani. Poleg težav z rezultati pa se v Kopru soočajo še s težavami povezanimi z denarjem. Klub ima sicer enega največjih proračunov v Prvi Ligi, po neuradnih podatkih tretjega največjega, za Mariborom in Olimpijo, a vodilne v koprskem klubu skrbi prihodnost.


Pred dnevi je Primož Čepar za Radio Koper ponovno poročal, da nekdanji sponzor kluba Milan Mandarić že dlje časa zahteva dobrih 800 tisoč evrov, ki jih je v klub vložil med letoma 2006 in 2008. Vodstvo kluba, s predsednikom Andrejem Poljšakom, se je v letošnjem letu že nekajkrat v Kopru in Portorožu sestalo z ameriško-srbskim poslovnežem, saj želi vodstvo po besedah predsednika Poljšaka urediti to zadevo, ki postane aktualno predvsem pred podeljevanjem licenc.

Foto: Aleš Cipot

Milan Mandarić je v klub leta 2006 prišel po priporočilu kasnejšega predsednik kluba Mladena Rudonje, klub se je namreč pred prihodom Mandarića nahajal v slabi finančni situaciji. Nekdanji slovenski reprezentant je med leti 2000 in 2002 branil barve Portsmoutha, katerega lastnik in predsednik je bil ravno Mandarić, v svoji lasti pa je imel tudi francoskega privoligaša OGC Nice, belgijski Royal Charleroi, po odhodu iz mesta na skrajnem jugu Anglije pa je za kratek čas prevzel še Leicester City, trenutno pa ima v lasti še enega angleškega drugoligaša Sheffield Wednesday, katerega član je Slovenec Nejc Pečnik.

Upravni odbor kluba naj bi se sestal v teh dneh, kjer naj bi se dogovorili o rešitvi dolga in nato odločitev sporočili še odvetniku Franciju Matozu, ki zastopa Mandarića. Klubu naj bi preostale tri možnosti, prva je ta, da bi denar poslovnežu vračali postopoma in sicer s prodajo nogometašev,  pri kateri bi sodeloval tudi 74-letni Mandarić, druga možna opcija je, da bi klub znova prišel v roke Mandarića, tretja možnost pa je najslabša za obalnega prvoligaša, v primeru, da vodstvo kluba in Mandarić ne bi dosegli dogovora, bi sledila takojšnja izvržba, torej poplačila vsega zneska naenkrat, kar bi verjetno pomenilo prenehanje delovanja ali pa v najboljšem primeru v veliki meri okrnilo delovanje trenutno četrtouvrščene ekipe Prve Lige Telekom Slovenije. Da bi bile bile težave kopskega kluba še večje, se po sezoni izteče še pogodba z glavnimi pokroviteljem Luko Koper.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…