[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=780]

V završkem Športnem parku sta se v lepem vremenu pomerili domača ekipa in gostje iz Novega mesta. To je bilo zadnje, četrto, medsebojno srečanje teh dveh tekmecev v tej sezoni . Še tretje zmage pa so se razveselili Zavrčani. Le to so si zagotovili v razburljivi končnici tekme. V zadnjih desetih minutah tekme, so Novomeščani najprej izid izenačili, le dve minuti pred koncem devetdesetih minut pa je Matjašič zadel za novo domačo zmago.


Da so gospodarji domačega igrišča, so Zavrčani kazali skozi celotni prvi polčas. Bili so boljši tekmec in si pripravili tudi več priložnosti, čeprav roko na srce le te niso bile tako izrazite. Prvi resnejši strel je za domače sprožil Golubar v 11. minuti, vendar je žoga šla mimo gola. Tudi strel z glavo Dugolina, po enem izmed domačih kotov, zletel preko gola. Gostje so  si enega redkih strelov v prvem polčasu pripravili po domači napaki. Do žoge je prišel Ihbeisheh, vendar ustrelil mimo gola. Sledil je poizkus domačih v 23. minuti. Vendar gostujoči vratar Obradović ni imel pretežkega dela, ko je z glavo streljal Kresinger. Lepo akcijo so domači izvedli v 26. minuti.  S. Čeh je lepo podal z desne strani pred gol, kjer je Kokol atraktivno poizkušal s peto, vendar je bil Obradović na mestu in žogo ujel. Zavrčani so v prvem polčasu napadali predvsem preko kril in od tam s podajami pred gol ogrožali gostujoča vrata. Z eno takih podaj je Sambolec, v 30. minuti, zaposlil Smrekarja, vendar je slednji z glavo streljal preko gola. Ko je že vse kazalo, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov, pa še po ena akcija na vsaki strani. Tekel je že sodniški podaljšek, ko je za Novomeščane z roba kazenskega prostora streljal Ihbeisheh, vendar se je izkazal Fink. Takoj v nasprotnem napadu pa gol za domačine. Smrekar se je znašel sam pred Obradovićem in rutinirano zadel ter domače tik pred zaključkom prvega polčasa povedel v vodstvo.

V drugem polčasu, kot da so se Zavrčani zadovoljili z minimalnim vodstvom in pobudo prepustili gostom iz Novega mesta, sami pa pretežno poizkušali iz hitrih protinapadov. Kljub pobudi si Krka ni pripravila večjih priložnosti. Borbeni domačini so bili dobro postavljeni in so gostom preprečevali, da bi si  ustvarili prostor za resnejše poizkuse. Iz domačih protinapadov, ki so sledili, je prišlo nekaj strelov, nekajkrat pa so sami preveč kombinirali in priložnosti za kaj več so splavale po vodi. V 53. minuti je za Zavrč streljal Smrekar, a preko gola. Tudi v 66. minuti je do strela prišel Smrekar, vendar mu je Obradović strel ubranil. Za končno nekaj več akcije v drugem polčasu, sta ekipi poskrbeli v zadnjih desetih minutah tekme. Gostje so nevarno zapretili v 82. minuti, ko je streljal Košnik, njegov strel pa je domača obramba odbila v kot. Po strelu iz kota, je bil najspretnejši z glavo Dežmar, ki je neubranljivo zadel in Krko pripeljal do izenačenja.  Kmalu zatem, v 84. minuti, je Golubar poslal nevarno žogo pred gostujoči gol, vendar tam ni bilo nobenega od soigralcev, ki bi žogo potisnil v mrežo. V 85. minuti nova priložnost za Krko. Po lepi podaji Ranića, je neoviran do strela z glavo prišel Kastrevec, vendar meril točno v domačega vratarja Finka. V 88. minuti pa zmagovita akcija Zavrča. Kelenc je lepo podal z desne strani, do žoge je z glavo prišel Matjašič in jo v visokem loku spravil preko Obradovića, nato pa se je od vratnice odbila v gol.

Novomeščanom ni uspelo priti do izredno pomembne točke in imajo tri kroge pred koncem le še točko naskoka pred zadnjeuvrščenim Triglavom. V naslednjem krogu doma pričakujejo Celjane. Zavrč pa odhaja na težko gostovanje v Velenje, kjer jih čaka močni Rudar.

Avtor: Erik Gruškovnjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…