Kot smo že pisali pred dnevi, bi se moral Triglav danes v prijateljskem obračunu v bližini Celovca pomeriti z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergom. A do slovensko-avstrijskega obračuna ne bo prišlo, saj so se kranjski nogometaši zaradi zamude izplačila septembrske plače odločili, da ne bodo odpotovali na tekmo.


O odločitvi nogometašev je za spletno stran spregovoril tudi predsednik kranjskega prvoligaša Beno Fekonja, ki je bil presenečen nad enoglasno odločitvijo nogometašev, ki so zadnje tri tekme neporaženi: “Ta odločitev me je presenetila, saj nogometaši v klubu deloma ali pa v celoti živijo od igranja nogometnih tekem. Plače za mesec september zamujajo, na kar smo igralce opozorili že oktobra. Čez teden smo se pogovarjali in dogovarjali, vodstvo je nogometašem dalo popolno garancijo kdaj bodo dohodki na računih, a se je moštvo vseeno odločilo, da tekme ne odigra. Ob tej priložnosti se moramo opravičiti tudi avstrijskim gostiteljem, ki so se zares potrudili z organizacijo tekme.”

Kranjčani tako do sobote predvidoma ne bodo odigrale tekem, jih pa v soboto čaka obračun z neposrednim konkurentom za ohranitev prvoligaškega statusa. V Novem mestu se bodo orli pomerili s Krko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maks Barišić želja dveh slovenskih klubov

Sezona Prve lige Telemach je v polnem ritmu. Bliža se zimski premor, kar pomeni, da se bo …