Marcos Magno Morales Tavares, krajše Tavares. Ime, ki ga v štajerski prestolnici pozna vsak. Zdaj tudi uradno slovenski Brazilec, saj je pred tedni prejel slovenski potni list, je ikona mariborske ekipe in eden najpriljubljenejših, če ne najbolj priljubljen nogometaš v zdajšnji zasedbi Maribora.


29-letni napadalec že zdaj velja za enega najboljših tujcev, ki je kadarkoli oblekel vijoličasti dres, kaj kmalu pa bi lahko postal tudi najboljši strelec v zgodovini mariborskega kluba. Tavares je namreč z zadetkom v Novem mestu na drugem mestu večne lestvice strelcev ujel Klitona Bozga, ki je podobno kot Tavares v mestu ob Dravi pustil globok pečat. Oba nogometaša sta na uradnih tekmah Maribora nasprotno mrežo zatresla 110-krat. Pred Tavaresem, ki je letos na lestvici strelcev prehitel tudi Mladena Krajnca in Anteja Šimundžo, sicer zdajšnjega stratega vijoličastih, je sedaj le še Branko Horjak, ki je med leti 1971 in 1979 prispeval 117 zadetkov.

Danes 63-letni Horjak, ki je v preteklosti v Mariboru deloval tudi kot trener, je za omenjeni dosežek potreboval 268 tekem, Tavares pa je v dresu enajstkratnih prvakov do danes odigral 260 tekem. Vedno nasmejani Tavares bo imel novo priložnost za zadetke že v četrtek, ko se bo Maribor v tretjem krogu Evropske lige pomeril z belgijsko ekipo Zulte-Waregem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…