Mariborčani so včeraj potrdili dvanajsti naslov državnih prvakov in četrtega zaporednega. V vijoličastem taboru je bilo po zmagi nad kranjskim Triglavom, ki se je sicer dobro upiral domači četi, razumljivo zelo veselo, prešerne volje pa po koncu srečanja nista skrivala niti Marcos Tavares in Mitja Viler.


“Bilo je zelo težko, a na koncu smo zmagali. Čestitam vsem, ekipi, trenerju, vodstvu in navijačem. Skozi celotno leto smo delali trdno in zavzeto, imeli smo slabe in dobre trenutke, a na koncu se je znova izkazalo, da je Maribor najboljši. Letos je bila konkurenca v ligi močnejša kot prejšnja leta, kar je v redu, saj imamo veliko ekip, ki rastejo in so močnejša. Poleti nas znova čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov in zahtevnejše domače prvenstvo bo zagotovo pripomoglo tudi k boljšim predstavam na mednarodnem prizorišču,” je s širokim nasmeškom razlagal Marcos Tavares. Kapetan vijoličaste zasedbe je po omembi kvalifikacij za Ligo prvakov hitro opomnil še na prihajajoči finale Pokala Slovenije in se dotaknil še zvestih navijačev, ki so se tudi tokrat, po koncu tekme z ljubljenci poveselili na igrišču: “Najprej nas 21. maja čaka še finale Pokala Slovenije, kjer se bomo po najboljših močeh potrudili, da slavimo tudi v tem tekmovanju. Obenem pa sem zelo vesel, da imamo takšne navijače, ki dihajo skupaj z ekipo, navijajo v dobrem in slabem, zato morajo tudi navijači uživati ob takšnih trenutkih.”

Še bolj se je po tekmi razgovoril Mitja Viler, ki je vselej odličen sogovornik in zna vselej poskrbeti za smeh, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Zgovorni Primorec je igrišče po koncu tekme že tradicionalno zapustil le v spodnjem perilu in bil po potrditvi četrtega zaporednega naslova državnih prvakov odlične volje, a je še v istem dihu potrdil, da je bilo težko preklopiti iz evropskih tekem na državno prvenstvo: “Bilo je zelo težko, v spomladanskem delu sezone nismo blesteli. Če pomislim, jutri je finale evropske lige, v katerem igra Sevilla in ne znam si predstavljati, kako bi se v prvenstvu odrezali mi, če bi preskočili Sevillo. Potrebno je biti realen, po evropskih tekmah se je težko motivirati, podobno je bilo tudi danes proti Triglavu. A potrdili smo naslov, kar je sicer, morda se sliši malce grdo, že malce rutinsko, a od tega živimo. Če ne bi zmagali tekme v Kopru, bi se zagotovo obrnilo. Bili smo pod pritiskom, tudi drugod je tako, če pogledamo recimo v Anglijo in Španijo.”

“Tudi Mariboru ni potrebno vselej igrati odprto in lepo za oko, včasih se je potrebno tudi taktično postaviti. Tudi v Ligi prvakov od četrtfinala naprej ni bilo lepih tekem, vse so bile taktične, saj vemo, da odprt nogomet vselej ne prinese rezultata,” pa je za konec pristavil še bočni branilec, z enajstimi asistencami tudi vodilni podajalec prvenstva, ki si želi naslov državnih prvakov potrditi še s slavjem v pokalnem tekmovanju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Velik udarec za vijoličaste, pomemben člen ekipe odsoten vsaj do začetka pomladi

Pri Mariboru so vse bolj vzhičeno pričakovali začetek spomladanskega dela v Prvi Ligi Tele…