Sobotno popoldne so za pripravljalno preizkušnjo izkoristili tudi Mariborčani. Vijoličasti so se v Rogozi pomerili z zagrebško Lokomotivo, tretjo ekipo hrvaškega državnega prvenstva. Čeprav domači strateg Šimundža ni mogel računati na Agima Ibraimija, Petra Stojanovića, Aleša Mertelj, Željka Filipovića, Welleja Ndiayeja in Luko Zahovića, so Mariborčani slavili z visoko razliko.


Mariborčani so pričeli silovito, a dolgo ni kazalo na visoko zmago. Srečanje se je vseeno končalo z izidom 5:1 v korist Štajercev, ki so do vodstva prišli v 33. minuti, ko je podajo razpoloženega Mendyja v zadetek pretvoril Tavares. Mariborski kapetan je v 41. minuti podvojil prednost, potem ko je Janža izvedel avt z leve strani igrišča, žoga je končala pri Tavaresu, ki se je dobro znašel in z lepim udarcem zadel še drugič. V zadnji minuti prvega polčasa sta napadalca obrnila v vlogi, Tavares je bil z globinsko podajo asistent Mendyju, ki je pobegnil zagrebški obrambi, preigral vratarja Zeleniko in zadel za 3:0. Francoz je tako potrdil dobro igro, saj je pred tem stresel tudi okvir vrat. Francoski napadalec je z dobro igro nadaljeval tudi v drugem polčasu. V 53. minuti je izkoristil podajo Boharja in lepo zadel v spodnji levi kot gostujočih vrat. Gostje so do častnega zadetka prišli v 66. minuti, ko je po desni strani krenil Luka Begonja in z udarcem v bližnji kot znižal na 4:1.

Končni izid srečanja je v 75. minuti postavil Mendy, potem ko mu je nesebično podal Volaš. Zmaga bi sicer lahko bila še višja, a so Mariborčani zapravili še nekaj priložnosti. Ob tem velja omeniti, da se je na igrišča prvič po poškodbi kolena vrnil tudi Dare Vršič.

MARIBOR 5:1 LOKOMOTIVA ZAGREB
Tavares (33′, 41′), Mendy (45′, 53′, 75′); Begonja (66′)
Maribor: Obradović, Mejač, Šuler, Arghus, Janža, Sallalich, Dervišević, Vujčić, Bohar, Mendy, Tavares. Igrali so še: Rajčević, Viler, Volaš, Vršič. Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…