[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=773]

Maribor se iz dolenjske prestolnice vrača z visoko zmago, saj sta Marcos Tavares in Nusmir Fajić v začetku drugega polčasa strla odpor žilavih Dolenjcev, predvsem znova odličnega vratarja Matka Obradovića, ki se je v prvem polčasu izkazal z nekaj odličnimi obrambami. Mariborčani so slavili z izidom 4:0, po dvakrat sta se med strelce vpisala danes odlično razpoložena Tavares, ki z današnjima zadetkoma sam zaseda vrh klubske lestvice strelcev, in Fajić, zmaga pa bi lahko bila še višja, medtem ko si Novomeščani resnejših priložnosti tokrat niso pripravili.


Gostje, ki so tokrat zaigrali v rumeni opravi, so prvič zapretili v 7. minuti, a sta bila poizkusa Mertelj in Cvijanović nenatančna. Minuto zatem so si lepo priložnost pripravili tudi Dolenjci, a je Carević po podaji iz desne strani igrišča iz bližine streljal preko vrat Handanovića. Nato so pobudo prevzeli gostje. V 10. minuti je Tavares z globinsko podajo zaposlil Fajića, ki je že preigral Obradovića, a proti praznim vratom streljal preslabo. Šest minut zatem je bil omenjeni dvojec znova v osrednji vlogi, najprej je streljal Tavares, a je Obradović žogo odbil, nakar se ob desni vratnici Fajić ni najbolje znašel in domači čuvaj mreže je poizkus še enkrat odbil. Domači čuvaj mreže se je izkazal tudi v 19. minuti, ko je Tavares neuspešno meril iz desne strani kazenskega prostora. Po uvodnih dvajsetih minutah se je mariborski nalet umiril, domače moštvo pa se je dobro postavilo na svoji polovici, gledalci na Portovalu pa v drugi polovici prvega polčasa niso videli resnejšega zaključnega strela. Omeniti velja je poizkus Tavaresa iz zadnje minute rednega dela, ko je po prostem strelu Vršiča z glavo streljal v naročje Obradovića, tri minute pred tem pa je Zeljković slabo izvedel prosti strel iz 23 metrov.

Drugi polčas se je začel po željah Štajercev, saj je Tavares, ki se je po globinski podaji Filipovića znašel sam pred Obradovićem, že v prvi minuti nadaljevanja zatresel mrežo Dolenjcev. Mariborčani so hitro podvojili vodstvo, saj je v 50. minuti še enajstič v sezoni zadel Fajić, ki je po podaji Tavaresa iz igre najprej vrgel Ihbeisheha in nato s strelom po tleh iz roba kazenskega prostora zaključil za povišanje vodstva. Razpoloženi Tavares se je v novi priložnosti znašel v 59. minuti, ko je meril iz leve strani kazenskega prostora, a je bil domači vratar Obradović tokrat na mestu. Se je pa Tavares drugega zadetka veselil minuto kasneje, ko so domačini zapravili žogo na sredini igrišča, proti golu je krenil Fajić, ki je v nadaljevanju akcije zaposlil Tavaresa, ta se je znova znašel na levi strani kazenskega prostora in bil po silovitem strelu v zgornji levi kot uspešnejši od domačega čuvaja mreže. Vsega tri minute po tretjem zadetku so imeli gostje novo priložnost za povišanje vodstvo, ki pa je tokrat ostala neizkoriščena. Po protinapadu se je Fajić v kazenskem prostoru poigral z domačimi branilci, drugi zadetek pa mu je preprečila desna vratnica. V 68. minuti so prvič v drugem polčasu krenili tudi Novomeščani, poizkušal je rezervist Mojstrović, a je Rajčević žogo preusmeril v kot. Handanović je imel nekaj več dela v 71. minuti, ko je moral žogo po nevarnem predložku Rašića izbiti preko gola. Gostje so srečanje ob visokem vodstvu mirno pripeljali do konca in si pripravili še nekaj priložnosti. Po odlični globinski podaji Črnica se je pred vratarjem Obradovićem znašel Zahovič, domači so zahtevali prepovedi položaj, a v zaključku akcije preveč okleval in okroglo usnje je končalo v rokah vratarja. V zaključku srečanja je še dvakrat poizkušal Fajić, v 83. minuti se je z obrambo po strelu z glavo izkazal Obradović in izbil v kot, tri minute zatem pa je bosansko-hercegovski napadalec znova osmešil domače branilce in z zvitim strelom še drugič zatresel dolenjsko mrežo in postavil končni izid srečanja.

Novomeščani bodo morali točke iskati drugje, Mariborčani so bili tokrat prevelik zalogaj, obenem pa so Dolenjci storili preveč napak predvsem v fazi napada, da bi lahko tokrat realno upali na presenečenje. Že v soboto jih čaka zahtevno gostovanje pri Zavrču, Maribor pa se bo v štajerskem obračunu pomeril s Celjani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…