Na nadaljevanje sezone se zavzeto pripravljajo tudi v taboru Celja. Grofje bodo v nadaljevanje sezone krenili s šestega mesta ligaške razpredelnice, zgolj s točko prednosti pred devetim Rudarjem in s pošteno prevetreno igralsko zasedbo. Celjani so se po zaključku jesenskega dela sezone razšli z deveterico igralcev, potrdili pa prihode šesterice igralcev, med njimi tudi dveh mladincev.


Pomembnejše vloge se spomladi nadeja Sunny Omoregie. Robustni Nigerijec v prvem delu sezone tudi zaradi okrevanja po poškodbi ni veliko igral, v trinajstih tekmah je zbral 607 minut, v začetno enajsterico trenerja Iztoka Kapušina se je vrnil šele ob zaključku jeseni. “Težko je bilo soigralce spremljati s tribune, še posebej ob dejstvu, da smo bili dolgo časa zadnji na prvenstveni lestvici. Ob moji vrnitvi po poškodbi so nato razumljivo večje zaupanje trenerja uživali drugi nogometaši, ki so bili vseskozi v ritmu, sam pa sem zavzeto treniral in vedel, da bo moja priložnost kmalu prišla. V tem času sem se ogromno pogovarjal tudi s športnim direktorjem Sebastjanom Gobcem, ki mi je zagotavljal, da v klubu zares močno računajo name ter da naj bom potrpežljiv in še naprej trdo delam. Ob koncu jesenskega dela sem si nato priboril mesto v začetni enajsterici, predvsem pa tudi zaupanje trenerja. To me še posebej veseli, saj želim temu moštvu še naprej pomagati s svojimi zadetki,” je za klubsko spletno stran priznal strelec dveh jesenskih zadetkov.

Tudi Sunny ne skriva, da grofje spomladi precej upov polagajo tudi na pokalno tekmovanje, v polfinalu katerega se bodo pomerili z Domžalčani. Ob tem pa želijo Celjani popraviti tudi bled rezultatski vtis v državnem prvenstvu, ki so ga lani zaključili na drugem mestu lestvice: “Zavedamo se, da moramo v prvenstvu pokazati precej več. Z zadnjimi šestimi tekmami v jesenskem delu smo lahko zadovoljni, ti izidi so dobra popotnica za nadaljevanje. Vsi skupaj si želimo, da bi sezono končali na vsaj šestem mestu, seveda pa bomo naredili vse, da bi še nekoliko izboljšali trenutno uvrstitev. V pokalnem tekmovanju pa si seveda želimo presenetiti in si tako priigrati uvrstitev v kvalifikacije za ligo Evropa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…