Celjane pred vrhuncem letošnje sezone, sredinim pokalnim finalom, čaka še izjemno pomembno gostovanje v Ljubljani. Grofje bi lahko že jutri potrdili nastop v kvalifikacijah Evropske lige, kar bi zagotovo olajšalo sredino gostovanje na Bonifiki. Četi trenerja Simona Rožmana zadostuje že točka, a v celjskem taboru napovedujejo, da v prestolnico odhajajo po zmago.


“V Ljubljano odhajamo močno motivirani in odločeni, da si z dobrim rezultatom zagotovimo nastopanje v evropskem tekmovanju. Čaka nas težka tekma in kakovosten nasprotnik, ki se želi z zmago priključiti boju za ligo Evropa. Želja so nedvomno tri točke, s katerimi bi si priigrali dobro popotnico pred pokalnim finalom,” je za klubsko spletno stran poudaril Sunny Omoregie, z desetimi zadetki peti strelec lige. Robustni Nigerijec je v treh tekmah Olimpiji zabil en zadetek in sicer v tekmi, ko so Celjani v sklopu šestnajstega kroga z 1:3 slavili v Stožicah. Kot že zapisano, se Štajerci podobnega razpleta nadejajo tudi tokrat, saj bi z novimi tremi točkami potrdili dobro opravljeno delo v letošnji sezoni: “S sobotnim uspehom bi se pred pokalnim finalom nekoliko razbremenili pritiska uvrstitve v Evropo, kar je nedvomno naš cilj. Vsak nogometaš se namreč želi preizkusiti tudi v mednarodnih tekmovanjih, še posebej lepa nagrada pa bi to bila za naše mlado moštvo. Za nami je sezona, v kateri se nam je zgodilo mnogo lepih stvari, na nas samih pa je, da jo v teh štirih preostalih obračunih zaključimo na najlepši možen način. Torej s pokalnim slavjem in uvrstitvijo med prva tri moštva ligaškega tekmovanja.”

Olimpija je sicer v zadnjih tekmah odlična stranka Celja, saj zmaji v zadnjih šestih točkah grofov niso uspeli premagati. Še več, Celjani so se z zadnjih treh gostovanj v Ljubljani vselej vrnili s polnim izkupičkom. Tokrat pa bo zanimivo videti, če bo celjski strateg Rožman pred sredinim finalom posegel tudi po kakšni zamenjavi v začetni enajsterici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…