V sobotnem obračunu z Mariborčani Jasmina Handanovića ni uspel premagati, tako da je ostal pri sedmih doseženih zadetkih. S tem dosežkom se se Sunny Omoregie uvršča na peto mesto ligaške lestvice strelcev. Celjski napadalec za razliko od sredinega obračuna s Krko v štajerskem obračunu ni imel najboljšega dne, verjetno tudi zaradi bolezni, ki je robustnemu nogometašu pobrala precej moči. Te bo potrebno hitro obnoviti, saj Celjane že jutri čaka zaostalo srečanje s Koprom.


“Tekma proti Krki je bila izredno zahtevna. Igrali smo namreč brez številnih igralcev, tudi tisti, ki smo bili na voljo, smo se soočali s posledicami težavnega virusa. A kljub temu smo strnili vrste in uspeli osvojiti tri točke. V soboto nas je nato čakal evropski Maribor, proti kateremu smo dobro igrali, tudi imeli pobudo v igri, žal pa so na koncu pretehtale njihove izkušnje. Po tekmi smo bili s soigralci zelo žalostni, po dolgem času smo namreč znova okusili tisti malce manj prijeten del nogometne igre. A tudi to je del športa, kot profesionalci se moramo pravilno odzvati tako po zmagi kot tudi po porazu. Prepričan sem, da nas bodo izgubljene točke proti Mariboru še okrepile in da bomo s pravim pristopom že v sredo začeli novo serijo dobrih rezultatov,” je v intervjuju za spletno stran celjskega kluba, ki si ga lahko v celoti preberete tukaj, dejal 26-letni Nigerijec, ki se je na Areno Petrol preselil med lanskim poletjem. Od tedaj je za grofe odigral 21 ligaških obračunov, z izjemo debija proti Domžalam, je tekmo vselej pričel v začetni enajsterici trenerja Simona Rožmana. Eno najboljših predstav je v četrtem krogu prikazal na gostovanju v Kopru, kamor se Celjani odpravljajo jutri. Na Bonifiki je v sklopu četrtega kroga državnega prvenstva podal in zadel, motivacije pred drugim gostovanjem na Obali ne bi smelo zmanjkati. Svoj delež k motivaciji je namreč pristavil še Ante Guberac, predsednik koprskega kluba, ki je v današnji izdaji Ekipa24 izrazil dvom o virozni epidimeji, ki je pred dnevi kosila v celjski garderobi. Med obolelimi je bil tudi Sunny: “Sam sem se ubadal z močno povišano telesno temperaturo ter z neprijetnim glavobolom. Nekaj igralcev je imelo še precej hujše posledice, zaradi izgube tekočine je bila nujna tudi infuzija. Na srečo je naš predsednik tudi naš zdravnik, tako da smo imeli hitro in kakovostno oskrbo, s katero smo omilili težave. Nedvomno pa tekme v takšnem stanju nismo bili sposobni odigrati, tako da pozdravljam odločitev vodstva tekmovanja, da so nam ugodili prošnjo po prestavitvi.”

Okrog celjskih nogometašev so v zimskem prestopnem roku krožili številni snubci, najbolj zaželena so bili Benjamin Verbič, Valon Ahmedi in Blaž Vrhovec, tudi Sunny je imel nekaj ponudb, a kot pravi sam, je z veseljem ostal član Celja, kjer se dobro počuti: “Želim si napredovati. V Celju sem postal boljši nogometaš, prepričan sem, da lahko v prihodnje tukaj še naredim kakšen korak naprej. Sem zelo zadovoljen, veže me triletna pogodba, katero bi z veseljem izpolnil do konca. Pozimi je klub zame prejel nekaj ponudb, a smo se skupaj odločili, da je najbolje, da ostanem v Celju. V okolju, ki mi je všeč, in z ljudmi, ki so dobri z menoj, delam tisto, kar ljubim. Upoštevajoč vse to se niti pod razno ni bilo težko odločiti proti selitvi. Bog ima zame pripravljen načrt. Če mi je usojen prestop, se bo to tudi zgodilo. V mojih mislih pa je trenutno le nogometni klub Celje. Četudi v Celju ostanem še precej let, bom s tem zelo zadovoljen, saj sem tukaj srečen.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…