Celjani so z odliko prestali še en zrelostni izpit v roku nekaj tednov. Potem ko so z odliko opravili delo na gostovanju v Ljudskem vrtu, napolnili mrežo Radomelj in se z dvema pokalnima zmagama nad Zavrčem brez prask uvrstili v polfinale tekmovanja, so kot pri letos odnesli še tri točke iz ljubljanskih Stožic. Grofje so srečanje odigrali zrelo, prestali začetni nalet Olimpije, nato pa z učinkovito igro prišli do treh zadetkov, zmage in drugega mesta.


“Za nami je težka tekma, trdo smo morali garati za zmago. Na začetku nam morda ni najbolje steklo, a smo na srečo po nekaj minutah uspeli umiriti nalet Olimpije. V nadaljevanju smo z zbrano igro stopnjevali pritisk, to pa se je odrazilo najprej s prvim, nato pa še z drugim zadetkom v ljubljanski mreži. Kljub prejetemu zadetku približno petnajst minut pred koncem srečanja se nismo ustrašili, še vedno smo želeli nadzorovati potek igre. Na koncu je naše vodstvo povišal še Mislav, tako da smo se zasluženo veselili vseh treh točk,” je po tekmi dejal nigerijski napadalec Sunny Omoregie, ki je bil po lepi podaji Ahmedija natančen še šestič letos, s čimer se je na drugem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil s klubskim soigralcem Benjaminom Verbičem. S 25 leti eden najizkušenejših v celjskem taboru ni želel predolgo ‘slaviti’ zmage nad Ljubljančani, saj se se je z mislimi že obrnil v prihodnost in proti sobotnem obračunu z Goričani: “Naše misli so sedaj že usmerjene proti Gorici. Gremo iz tekme v tekmo, preteklost je pozabljena. V soboto igramo na domačem terenu, kjer je cilj jasen. Prepričan sem, da nas bo naš trenerski štab ponovno odlično pripravil na tekmo, zato se lahko mirno, a zavzeto pripravljamo na tekmo prihodnjega kroga. Upam, da nas bo znova spodbujalo lepo število naših pristašev.”

Dobre volje je bil po tekmi tudi celjski strateg Simon Rožman, z 31 leti najmlajši prvoligaški trener. Rožman je po tekmi za klubsko spletno stran ocenil, da njegovi varovanci doslej še niso pokazali vsega kar znajo, to pa jim bo uspelo, če bodo tudi v bodoče tako prizadevni na treningih: “Še enkrat več bi rad svoje čestitke namenil vsem nogometašem našega moštva. Njihovo trdo delo na treningih – tako ekipnih kot tudi individualnih – se iz dneva v dan bolj obrestuje. Veseli me, da vse delovne zadolžitve opravljajo z veseljem, odrekanje za lastno in tudi naše kolektivno dobro pa jim je postalo že nekaj vsakdanjega. Menim, da imajo fantje še veliko za pokazati, le to pa jim lahko uspe ob predpogoju, da bodo še naprej maksimalno osredotočeni na iskanje načinov o njihovem vsakodnevnem napredku.”

Celjani so serijo neporaženosti podaljšali že na neverjetnih osemnajst tekem, a Rožman odličnemu dosežku ne želi posvečati preveč pozornosti, saj prvenstvo, kot je sam dejal, traja do konca maja, do tedaj pa čaka ekipo še precej dokazovanja: “V teh dneh se bomo mirno pripravljali na našega naslednjega nasprotnika. Najprej nas čaka analiza naše včerajšnje tekme, s katero želimo izvleči določene zaključke o tem, kaj bi lahko še izboljšali. Gorico poznamo, zavedamo se njene kakovosti. Čeprav se nahajamo v lepi seriji rezultatov, ostajamo z obema nogama na realnih tleh. Minuli pozitivni rezultati nikakor niso zagotovilo za uspeh na prihodnji tekmi, tako da je treba odmisliti to serijo. Potrebno je ostati realen, iti iz tekme v tekmo, z lestvico pa se bomo ukvarjali v mesecu maju. Do tedaj pa nas čaka še ogromno dokazovanja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…