Spored 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo s petkovo večerno tekmo odprli Krčani in Kidričani, v sobotnem večeru pa bodo vse oči uperjene v Ljudski vrt. Maribor bo v obračunu z Gorico potrjeval 14. naslov državnega prvaka, ki ga želijo Štajerci štiri kroge pred koncem prvenstva po sezoni premora vrnitvi v Maribor.


“Ni razloga, da bi bili pod povečanim pritiskom. Ob tem pa seveda ne smemo biti preveč sproščeni. Delamo dobro, naša pot je začrtana in od nje ne odstopamo. Vijol’čni voz gre v tisto smer, kamor mora,” pred sobotnim obračunom z Gorico poudarja Marko Šuler, ki se je v prvoligaški konkurenci pred več kot desetletjem uveljavil prav v sinje-modrem dresu. Prav Goričani, ki se borijo za evropsko vozovnico, bodo skušali preprečiti slavje vijolic.

Izkušeni branilec verjame, da bo s soigralci lovoriko že v soboto vrnili v Ljudski vrt: “Nasprotniki nam otežujejo nalogo in zavlačujejo odločitev, toda dolgo ne bodo mogli. Verjamem, da bomo v soboto dokončali pot in naslov vrnili v Ljudski vrt. Da bo ‘kanta’ spet tam, kjer ji je najlepše. To pa ne pomeni, da smo potem lahko brezskrbni. Pokala še nihče ni dvignil pred zadnjo tekmo. Tudi ko zadeve enkrat postavimo na svoje mesto, moramo nadaljevati z enako energijo.”

Tudi 34-letni Korošec v soboto pričakuje bučno in številčno podporo: “Želimo narediti ta zadnji korak in verjamem, da se bo nabralo veliko število gledalcev. Vemo, da je Maribor takšen klub zaradi zadev okrog igrišča, ljudi, ki živijo s klubom. Tukaj smo zaradi njih, radi bi se jim oddolžili za zaupanje in podporo. Lepo bi bilo tisto, za kar smo garali vso sezono, proslaviti z našimi navijači. Čeprav vedno ne blestimo z igro, skušamo poskrbeti, da bodo zadovoljni. To je največji motiv. Brez tega mariborskega občinstva Maribor ne bi bil, kar je.”

Mariborska obramba bo skušala nadaljevati serijo brez prejetega zadetka, saj je Jasmin Handanović v tekmah z Rudarjem, Domžalami in Olimpijo zaklenil svojo mrežo. Če bo vajo ponovil tudi v soboto, se lahko slavje že prične, s tem pa bi se Šuler veselil že četrtega naslova slovenskega prvaka, dva je že pred več kot desetletjem osvojil z Gorico, leta 2013 pa se je veselil tudi z varšavsko Legio.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…