Nogometaši velenjskega Rudarja so v uvodni preizkušnji zimskih priprav na gostovanju v avstrijskem Gradcu doživeli visok poraz. Graški Sturm je bil v vadbenem središču Messendorf boljši s kar 6:0.


Velenjčani so v srečanje krenili izjemno slabo in si že v uvodnih sekundah v obrambi privoščili veliko napako, Edomwonyi pa je mrežo vratarja Rozmana zatresel že v 20. sekundi. Nigerijski napadalec je velenjskim branilcem povzročal precej težav, tako je bilo tudi v 16. minuti, ko je po dolgi podaji pobegnil obrambi, a je Rozman strel odbil, do žoge pa je prvi prišel Schloffer in zadel za 2:0. Do odmora so domači zadeli še dvakrat, v 32. minuti se je po predložku s kota znova veselil Edomownyi, izid polčasa pa je tri minuti kasneje postavil Spendlhofer, ki je bil po predložku z desne strani igrišča povsem osamljen na drugi vratnici. Knapi so v drugem polčasu prejeli še dva zadetka, v 58. minuti je zadel Schmerböck, končni izid srečanja pa je deset minut pred koncem postavil Avdijaj. Zmaga domačih bi sicer lahko bila še višja, saj so s pridom izkoriščali napake velenjskih nogometašev, ki si na nasprotni strani igrišča niso pripravili kaj prida priložnosti.

Oba trenerja, Jernej Javornik in Franco Foda, sta priložnost namenila dvema različnima enajstericema, pri domačih je zaigral tudi Slovenec Sandi Lovrič, ki pa igra za mladinske reprezentance Avstrije.

STURM GRAZ 6:0 RUDAR VELENJE
Edomownyi (1′, 33′), Schloffer (16′), Spendlhofer (35′), Schmerböck (58′), Avdijaj (80′)

Sturm Graz: Gratzei, Ehrenreich, Spendlhofer, Barbarić, Rosenberger, Offenbacher, Piesinger, Gruber, Stanković, Schloffer, Odemwonyi. Drugi polčas: Pliquett, Seidl, Bevab, Hadžić, Klem, Lovrič, Schnaderbeck, Schick, Avdijaj, Schmerböck, Tadić. Trener: Franco Foda.
Rudar Velenje: Rozman, Klinar, Knezović, Džinić, Jahić, Trifković, Stjepanović, Firer, Babić, Tolimir, Omerović. Drugi polčas: Rozman, Dedić, Bolha, Kašnik, Krefl, Plesec, Radujko, Črnčič, Kocić, Saramati, Jelić. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…