Celjani so si za uvodno pripravljalno preizkušnjo izbrali nekoliko lažjega nasprotnika. Moštvo trenerja Simona Rožmana je gostovalo na avstrijskem Koroškem, v Volšperku, a ne pri Wolfsberger AC, ki tekmuje v elitni Bundesligi.


V večernih urah, srečanje se je pričelo ob 18. uri, so se namreč pomerili s tretjeligašem ATSV Wolfsberg in mu nasuli kar osem zadetkov. Za zmago z 1:8 so bili natančni Benjamin Verbič, ki je bil natančen dvakrat, zadeli pa so še Nino Pungaršek, Andraž Žurej, Sunny, Nik Fasvald, Gregor Bajde in Valon Ahmedi. Grofje so v vsakem od polčasov dosegli po štiri zadetke, domači pa so do častnega zadetka prišli v drugem polčasu, ko je v uvodnih minutah nadaljevanja igre zadel Alexander Kirisits, domači pa so zapravili še udarec z najstrožje kazni.

ATSV WOLFSBERG 1:8 CELJE
Kirisits; Verbič (2x), Pungaršek, Žurej, Sunny, Fasvald, Bajde, Ahmedi
Celje – prvi polčas: Kotnik, Jakolić, Borenović, Krajcer, Vidmajer, Miškić, Vrhovec, Pungaršek, Kubo, Verbič, Žurej. Drugi polčas: Mujčinović, Zbičajnik, Frelih, Žitko, Gobec, Corn, Jugović, Bašić (70′ Fasvald), Ahmedi, Bajde, Sunny. Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…