Celjani so si za uvodno pripravljalno preizkušnjo izbrali nekoliko lažjega nasprotnika. Moštvo trenerja Simona Rožmana je gostovalo na avstrijskem Koroškem, v Volšperku, a ne pri Wolfsberger AC, ki tekmuje v elitni Bundesligi.


V večernih urah, srečanje se je pričelo ob 18. uri, so se namreč pomerili s tretjeligašem ATSV Wolfsberg in mu nasuli kar osem zadetkov. Za zmago z 1:8 so bili natančni Benjamin Verbič, ki je bil natančen dvakrat, zadeli pa so še Nino Pungaršek, Andraž Žurej, Sunny, Nik Fasvald, Gregor Bajde in Valon Ahmedi. Grofje so v vsakem od polčasov dosegli po štiri zadetke, domači pa so do častnega zadetka prišli v drugem polčasu, ko je v uvodnih minutah nadaljevanja igre zadel Alexander Kirisits, domači pa so zapravili še udarec z najstrožje kazni.

ATSV WOLFSBERG 1:8 CELJE
Kirisits; Verbič (2x), Pungaršek, Žurej, Sunny, Fasvald, Bajde, Ahmedi
Celje – prvi polčas: Kotnik, Jakolić, Borenović, Krajcer, Vidmajer, Miškić, Vrhovec, Pungaršek, Kubo, Verbič, Žurej. Drugi polčas: Mujčinović, Zbičajnik, Frelih, Žitko, Gobec, Corn, Jugović, Bašić (70′ Fasvald), Ahmedi, Bajde, Sunny. Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Murin ključni člen potrjeno odsoten do spomladi

Potem ko si lanskega spomladanskega dela skoraj ni bilo mogoče predstavljati brez Luke Bob…