Stjepan Babić je eden štirih zimskih novincev v vrstah ljubljanske Olimpije. Otrok zagrebškega Dinama je z vodstvom kluba pred tedni sklenil enoletno pogodbo in zaostril konkurenco v osrčju zvezne vrste, kjer sicer igrata Darijan Matić in Nik Kapun.


“Že kot mlad in relativno neizkušen igralec sem se pri 21 letih odpravil v Rusijo, kjer sem preživel eno, a zelo koristno in obenem poučno sezono. Šele z vrnitvijo v rodno Hrvaško, kjer sem zaigral v dresih Zagreba in Interja iz Zaprešiča, sem dojel, kaj pomeni za tako mladega igralca odhod na tuje. S prilagoditvijo na novo okolje, vsaj kar se mojega prihoda v Ljubljano tiče, nisem imel niti najmanjših težav. Druga stvar je neuigranost moštva, kar je povsem razumljivo, glede na to, da smo se novinci šele pred kratkim priključili novim soigralcem. Hvaležen sem vsakemu posebej za prisrčen sprejem in dejstvo, da že sedaj tvorimo homogeno celoto. Ko pa se bomo še bolje uigrali, bo celotna podoba še toliko lepša,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal 26-letni Zagrebčan, ki se bo v spomladanskem delu sezone dvakrat pomeril tudi z mlajšim bratom Mariom Babićem, članom velenjskega Rudarja. Zeleno-beli so se pred dnevi vrnili z desetdnevnih priprav v turški Antalyji, pred vrnitvijo domov pa so se ustavili še na Dunaju, kjer so v pripravljalnem obračunu z Austrio doživeli boleč udarec in izgubili s kar 5:0. A nogometaš, ki se je v minulih sezonah precej selil poudarja, so v avstrijski prestolnici zmaji prikazali le petino svojih zmožnosti: “Menim, da smo izpolnili začrtan program priprav v Antalyji. Ugodni podnebni pogoji, odlično pripravljene zelenice in vrhunska prehrana so glavni dejavniki, s katerimi bi opisal priprave v Turčiji. Mnogi se sedaj naslajajo zaradi zadnjega poraza na Dunaju, a verjemite mi, da nismo prikazali niti dvajset odstotkov naših realnih zmožnosti. Verjamem, da se bodo pravi učinki kakovostnih treningov na turških tleh začeli kazati na tekmah državnega prvenstva.”

Ljubljančani so danes zjutraj že odpotovali v istrski Rovinj, kjer bodo ostali štiri dni. Boljše pogoje za vadbo bo četa trenerja Darka Karapetrovića izkoristila predvsem za uigravanje, kjer se tudi po mnenju Babića skrivajo največje rezerve: “Predvidevam, da bo večji poudarek na uigravanju moštva. Tu se skrivajo še največje rezerve. Na Dunaju se je dobro videlo, kaj vse nam še manjka do boljše uigranosti. Menim, da ni razloga za paniko. Je popolnoma brez potrebe, saj vnaša le nemir in nepotrebno nervozo. Imamo še dovolj časa, da se do tekme z Radomljami ustrezno pripravimo. Osebno verjamem, da je moštvo zelo kakovostno in sposobno boja za sam vrh prvenstvene razpredelnice.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…