Marko Šuler je pred začetkom sezone poskrbel za še eno odmevno okrepitev za Maribor. V kader Simona Rožmana se namreč seli Marko Alvir, 27-letni nogometaš sredine igrišča, ki je med leti 2015 in 2018 igral prav pod Rožmanovo taktirko v Domžalah. Hrvat se v Maribor seli na enoletno posojo iz petouvrščene ekipe v lanski sezoni češke Prve Lige, Viktorie Plzen, za katero je doslej zabeležil 11 nastopov. Ob posoji ima Maribor sicer tudi možnost odkupa po končani sezoni.


Ob prihodu Alvira je športni direktor Šuler povedal: “Glede na to, da smo ekipo močno pomladili, za Evropo pa potrebuješ ob kvaliteti tudi izkušnje, smo se odločili pripeljati igralca, ki premore oboje. Gre za enoletno posojo z možnostjo odkupa. Pri Marku kakovost ni vprašljiva, ima močno izraženo željo po dokazovanju, zelo pomembno pa je spoznanje, da je bil nazadnje v ritmu igranja, tako da ga ne bo treba čakati. Naše ambicije v evropskem tekmovaju so zelo visoke, zato okrepitev kadra z namenom, da ne sloni vse na mladih, ampak tudi na izkušnjah.

Zelo sem vesel, da sem prišel v največji klub v Sloveniji. Klubska pričakovanja so visoka, tega se dobro zavedam, tukaj pa sem, da pomagam ekipi in upravičim svoj prihod. Na Češkem sem preživel štiri leta in pol, napredoval kot igralec. Zagotovo sem telesno boljše pripravljen, taktično bolj podkovan. Vmes sem imel nekaj težav s poškodbami, zdaj sem ustrezno pripravljen in storil bom vse, da se čim prej priključim ekipi,” pa je ob predstavitvi omenil Alvir sam.

Hrvaški vezist je tako že peta okrepitev pred začetkom nove sezone, kmalu pa Maribor čaka tudi prva tekma. V četrtek, 8. julija se bodo v Ljudskem Vrtu v prvem krogu konferenčne lige pomerili z armenskim Urartujem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …