Poleg Maribora bodo jutri s pripravami začeli še v drugem finalistu Pokala Slovenije. Petouvrščeno ekipo minulega prvenstva bo tudi v prihodnji sezoni vodil ljubljanski strateg Miloš Rus, ki je po končani sezoni z vodstvom kluba podpisal novo triletno pogodbo. V celjskem taboru pa tudi v prihodnji sezoni ostajata legendi kluba Sebastjan Gobec in Amel Mujčinović, ki sta pred slabim tednom podaljšala sodelovanje s celjskim klubom.


Areno Petrol so po koncu minule sezone zapustili David Tomažič Šeruga, Klemen Medved, Alen Romih, Žan Horvat, Jusuf Bilali in Stefan Ristovski, ki jim vodstvo kluba ni ponudilo novih pogodb in so tako prosti nogometaši. Celjani so v minuli sezoni uveljavili kar nekaj mladih nogometašev, ki so z dobro igro opozorili na sebe. Največ zanimanja je z odličnim spomladanskim delom vzbudil Miha Zajc, ki bi lahko kmalu sledil poti Tima Matavža, Valterja Birse, Etiena Velikonje in Gorana Cvijanovića, ki so tako kot 18-letni vezist doma iz Šempetra pri Novi Gorici. Za Zajca, ki je sicer posojen iz strani Klaričevega Brava, naj bi največ zanimanja pokazal nizozemski Heerenveen.

Zaenkrat novic o novih obrazih v celjskem taboru ni, nekaj novincev pa vseeno lahko pričakujemo, mogoče že jutri na uvodnem zboru moštva. Miloš Rus je sicer že po finalnem obračunu pokalnega tekmovanja napovedal, da bodo skušali v klub zvabiti še kakšnega mladega talenta ter mu ponuditi priložnost in ga uveljaviti na prvoligaški sceni. Celjane prva uradna preizkušnja čaka 4. julija, ko se bodo merili v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Europa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Timi Max Elšnik tarča Genoe

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik je bil že pred leti tik pred prestopom v Sampdorio. Eden…