Domžalčani so imeli na severu Primorske priložnost, da se z zmago drugouvrščeni Olimpiji približajo na vsega tri točke zaostanka, a so naleteli na mino v obliki Gorice, ki je vknjižila še tretjo pomladansko zmago in se po preobratu v drugem polčasu ter zmagi s 3:1 rumenim na tretjem mestu lestvice približala na šest točk razlike.


Primorci so tako po Krškem in Rudarju, ki so ju ugnali v gosteh, prvič v nadaljevanju prvenstva slavili še na domači zelenici. Čeprav je Miran Srebrnič v začetni enajsterici pogrešal Matijo Bobna in Rifeta Kapića, izostanek katerega se je poznal predvsem v prvem polčasu, so gostitelji v drugem polčasu stopili na plin ter z zadetki Andrije Filipovića, Mirana Burgića in Jake Kolenca, ki se je razveselil prvoligaškega prvenca, prišli do novega kompleta točk. Srebrnič je tekmo ocenil kot odlično: “Ne bi se strinjal, da smo bili v prvem polčasu slabi. Videli smo tekmo, v kateri je bilo prostora izredno malo. Vedeli smo, da so Domžale izjemno agresivne in nasprotnik nam ni pustil igrati. Tudi gostje si niso ustvarili priložnosti, gol so zabili po prekinitvi, po kotu. Tekma je bila trda. Res je, da smo zgrešili kakšno podajo preveč, ni bilo dovolj mirnosti. V drugem polčasu je bilo več teka v globino in s tem smo tehtnico prevesili na našo stran. Dosegli smo tri zadetke in imeli še priložnosti, ko bi lahko še povečali vodstvo in gledano v celoti smo odigrali odlično tekmo.”

Foto: Lado Vavpetič

Manj razlogov za zadovoljstvo je imel vnovič Simon Rožman, ki tudi v četrti pomladanski preizkušnji še ni uspel najti razpoloženega igralca v fazi napada. “Prvi polčas se je izšel po naših željah, stvari so šle v smer, ki smo jo želeli, medtem ko je bilo v drugem polčasu nerazumljivo in hkrati nedopustno. Takšne črne luknje v petnajstih minutah ne sprejmem in na to obdobje leti veliko kritik,” je bil po zadnjem sodniškem žvižgu jasen domžalski strateg, ki se je v nadaljevanju pogovora pred klubsko kamero še enkrat začudil na črno luknjo, ki se je v igro njegovih varovancev prikradla v drugem polčasu: “Uvodne tri pomladanske tekme so bile odigrane na nivoju. Izgubljene tekme smo analizirali, v tem trenutku pa se v moji glavi poraja precejšnje vprašanje, kaj se je zgodilo v petnajstih, dvajsetih minutah. Kako je lahko prišlo do tega? Za našo ekipo, ki ima v svoji zasedbi precej izkušenih fantov, je to nedopustno.”

Reprezentančni premor bo tudi Domžalčanom prišel pošteno prav, kar priznava tudi Rožman: “V tem obdobju smo malce padli, v fazi napada nikakor ne steče. Upam, da bodo fantje pričeli dojemati nekatere stvari. Predvsem bi rad videl večjo željo v fazi napada, ne pa samo branjenja. Mislim, da je reprezentančni premor prišel pravočasno in lahko popravimo marsikatero stvar.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…