Tudi nogometaši Gorice v teh dneh uživajo v kratkem, vendar zasluženem tekmovalnem premoru. Le-ta ne bo pretirano dolg, saj čaka može v sinje-modrem tritedensko garanje do prve evropske preizkušnje, ki bo na sporedu že konec meseca.


Goriška četa se bo tudi v novo sezono podala pod vodstvom trenerja Mirana Srebrniča, čeprav je dolgoletni branilec severnoprimorskega prvoligaša javno razkril, da je pripravljen na korak naprej. Tako smo vam pri SNPortalu v minulem tednu ponudili vest, da je bil tudi Srebrnič eden od trojice kandidatov za trenerja Olimpije. Na ljubljanski klopi je na koncu pristal Igor Bišćan, Srebrnič pa je v pogovoru za Dnevnik kar sam potrdil, da se je pogovarjal z vodstvom Olimpije: “Bil sem v igri za trenerja Olimpije, pogovarjali smo se, a so se odločili drugače. Nisem tip človeka, ki bi za vsako ceno rinil v ospredje. Dobri projekti me seveda zanimajo, ne bi pa šel drugam na enako raven, kot je v Gorici.”

Srebrnič tako ostaja v Gorici, s katero ga kot slovenskega podprvaka čakajo tudi evropski izzivi. “Moja velika želja je, da bi spet naredili opaznejši korak v Evropi, kjer Gorica že dolgo ni dosegla vidnejšega rezultata. Res je, žreb je pomemben, kar smo spoznali tudi lani, ko smo v Maccabiju naleteli na premočnega tekmeca. Upam, da letos ne bo tako,” je v pogovoru, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi, med drugim dejal goriški strateg in se dotaknil tudi kadrovanja. Grega Sorčan je znova vroč, a z njim seznam tistih, ki bi lahko zapustili novogoriški Športni park, ni končan: “Ne samo on, tudi Matija Boben, Rok Grudina, Rifet Kapić, Tine Kavčič… Moramo pa vseeno biti dovolj previdni, da ne sesujemo ekipe, da prodamo samo tiste igralce, ki jih bomo lahko nadomestili.”

Srebrnič bo svoje moštvo vnovič zbral v ponedeljek, 12. junija, ko bo s pripravami pričela tudi velika večina prvoligašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…