Primorski derbi še tretjič to sezono ni dal zmagovalca, še drugič zapored pa sta mreži ostali nedotaknjeni. Koprčani so z remijem sicer zapravili priložnost, da bi se približali četrtemu mestu, a so s točko nadaljevali uspešno serijo gostovanj na severu Primorske, kjer so nazadnje izgubili oktobra 2013.


Domači strateg Miran Srebrnič po tekmi ni bil najbolj zadovoljen z realizacijo, saj so si njegovi varovanci predvsem v drugem polčasu pripravili nekaj zrelih priložnosti. “Drugi polčas smo odigrali precej bolje kot prvega. Malce se je poznalo, da smo imeli v primerjavi s Koprčani dan manj počitka. So se pa igralci držali dogovorjenega med polčasom, iztisnili smo maksimum, dvignili ritem igre in nanizali nekaj priložnosti. Morali bi zadeti, Koper je imel po naši napaki eno priložnost, zato bi lahko glede na število priložnosti tudi zmagali. Tudi točka je vselej pozitiven rezultat, saj lahko takšno tekmo tudi izgubiš,” je bil tudi s točko na koncu zadovoljen domači strateg.

Delitev točk je še nekoliko bolj zadovoljila tudi Igorja Pamića, ki je bil vesel predvsem odziva svojih varovancev po torkovem porazu s Krškim: “Rezultat 0:0 včasih ni najboljši za gledalce. Mislim, da je tokratna tekma bila na prvoligaškem nivoju. Za nas je bila tekma izredno zahtevna, saj je Gorica v izredni seriji, po zmagi v Ljubljani pa so imeli še razlog več za optimizem. Mi smo bili po nepričakovanem porazu s Krškim malce pretreseni in zelo je bilo pomembno, kakšen bo odziv igralcev. Reagirali so dobri, izvlekli smo maksimum, čeprav nisem zadovoljen z vsemi segmenti igre. V fazi napada in posesti žoge je bilo dobro, v obrambi ne, a to je nogomet, danes je bilo najpomembneje ne izgubiti.”

Goričani bodo v zadnjo tretjino prvenstva zakorakali z gostovanjem v Kidričevem, Koper pa bo na svoji Bonifiki pričakal vodilni Maribor, ki ga ob tem čakata še tekmi polfinala Pokala Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

  1. gabrius

    2. 4. 2017 na 20:07

    bližje zmagi je bil koper

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…