Goričani se bodo v zadnjih štirih krogih državnega prvenstva še pošteno spotili za evropsko vozovnico. Druge Domžale in peto Celje namreč loči vsega šest točk, sinje-modri pa za drugim mestom zaostajajo štiri točke, a so se jim v soboto približali grofje.


Primorska zasedba bo Evropo lovila brez pomoči izkušenega napadalca, saj je Miran Burgić po poškodbi kolena že sklenil letošnjo sezono. Strelca 51 prvoligaških zadetkov čaka dolgo okrevanje, saj v letošnjem koledarskem letu ne bo več igral, Miran Srebrnič pa je pomembnega aduta pogrešal že v Ljudskem vrtu, ko je po remiju z novopečenim prvakom dejal: “Škoda, Burgić je bil v zadnjih tednih v izredni formi in mislim, da je ujel formo izpred nekaj let. Res pomeni veliko za našo ekipo. Malce moramo spremeniti strategijo, že danes smo igrali samo z enim napadalcem in mislim, da smo tekmo odigrali kar dobro. Želimo mu čim prejšnje okrevanje.”

Goriški strateg je o poškodbi Burgića spregovoril tudi za klubsko spletno stran ter poudaril, da se bo napadalec že zaradi močne želje po povratku še vrnil na zelenice in bo zdrav zaključil kariero: “Mirana poznam in vem, da se bo že iz same jeze in močne želje po povratku uspešno vrnil in da bo zdrav zaključil svojo kariero. Ta poškodba je zagotovo spremenila celotno situacijo. Manjka nam tako na igrišču kot v slačilnici, je naš prvi strelec in nam ogromno pomeni. Znotraj ekipe moramo narediti vse, da ga uspešno nadomestimo, kajti letos nam je dal zares veliko. Jasno je, da bodo sedaj morali ostali prevzeti večjo odgovornost. Igralci se tega zavedajo in tudi sam verjamem vanje.”

Prvi adut goriškega napada bo v zaključku letošnje sezone očitno Andrija Filipović, ki je mesto v konici napada zasedel že v sobotni tekmi z Mariborom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…